• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
"Hükümet süreçte dindar kesimi dikkate almıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde gerçekleştirilen ‘Ortadoğu`da Kürtler ve Barış` sempozyumuna katılan araştırmacı ve gazeteciler, çözüm süreciyle ilgili İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmede bulundu.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Sönmez, Kürt meselesinin çözümü için sorunların tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini belirtti.

“HÜDA PAR`ın önerilerini ve bölgedeki aktif çalışmalarını iyi biliyoruz”

Çözüm sürecinde dindar kesimlerin dikkate alınmadığına vurgu yapan Sönmez, “Kürt halkı Müslüman bir halk, geçmişten beri böyleydi. Hükümetin, Kürt meselesinin çözümünde dindar kesimi, HÜDA PAR gibi siyasi kesimleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarını çokça dikkate almadığını görüyoruz. Bütün bu olumsuzluklara rağmen HÜDA PAR`ın ve diğer STK`ların çözüme dair itirazlarını ve önerilerini, bölgedeki aktif çalışmalarını çok iyi biliyoruz. Ayrıca HÜDA PAR camiasının, 6-8 Ekim olaylarında gerçekleştirilen saldırılarda halkın barış sürecindeki talebine dair olumsuzluk olmasın diye sabırla davrandığına şahit olduk.” dedi.

“Yaşanan en ufak bir provokasyonda sürecin bitme olasılığı karşımıza çıkıyor”

Sürecin tamamlanması konusunda bütün kesimlerin kendi ilkelerini açıklaması gerektiğine dikkat çeken gazeteci Nevzat Çiçek ise, şunları söyledi: “Geçmiş yıllardan itibaren birçok olay yaşandı, herkes kendi görüşünü dillendirdi. Gerçeğin anlaşılması üzere herkesin helalleşme sürecine gidebilmesi gerekiyor. Bunu sağlamadığımız müddetçe bölgede yaşanan en ufak bir provokasyonda sürecin bitme olasılığı karşımıza çıkıyor. Sürecin tamamlanması için herkesin ilkelerini açıklaması ve nasıl helalleşebilmesi gerektiğini ortaya koyması gerekiyor.” (Hamza Adiyaman/İzzettin Alagöz - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir