• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Kamyon şoförü yaptığı robota destek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak`ın Silopi ilçesinde ikamet eden ve geçimini kamyon şoförlüğü yaparak sürdüren Ebubekir Birman, yaptığı robot için yetkililerden destek bekliyor. Birman, ayrıca robotuna Arapça okunan dua katarak yeni özellikler ile donattı.

Daha önce kendi imkânları ile çarşıdan ve evde bulunan plastik malzemelerle yapmış olduğu robota yürüme, konuşma, şarkı söyleme ve Arapça dua okuma özelliğini katan genç mucit Birman, “Küçüklüğümden beri bu tür işlere meyilliyim. Aklımı hep elektronik işlerle yoruyorum. En son 2009 da kendi imkânlarım ile bir robot yaptım fakat imkânlarım kısıtlı olduğu için geliştiremedim.” dedi.

“Destek olunsa çok güzel projelerim var”

Babasının vefatından sonra okula devam edemediğini ifade eden Birman daha sonra, “Babam vefat ettiği için eve bakmak zorunda kaldım ve okulumu bitiremedim. Boş zamanlarımda dışarıda vakit geçirmiyorum sürekli robotumla ilgileniyorum. Son olarak Arapça dua ve şarkı söyleme özelliklerini de kattım. Bana destek olunsa çok güzel projelerim var. Hayata geçirmek istiyorum fakat maddi imkânlarım kısıtlıdır. Devletten ve yetkililerden yardım bekliyorum.” diyerek sıkıntılarını dile getirdi. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir