• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kızıltepe Kaymakamı Suriyeli öğrencileri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Halk Eğitim Merkezinde Türkçe eğitimi gören ve birçoğu ülkelerinde üniversite mezunu olan Suriyeli öğrencileri ziyarette bulundu.

Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden ilçe Kaymakamı Ermiş, öğretmenlerden bilgi aldıktan sonra öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Yapılan ziyaretin ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Ermiş, “Halk Eğitim Merkezinde Türkçe dersi eğitimi gören Suriyeli misafirlerimizi bu gün ziyaret ettik. 20-25 öğrencimiz burada Türkçe eğitimine devam ediyor. Öğrencilerin çoğu Suriye’de Avukat, Mühendis alanlarında Üniversite eğitimi almış.” dedi.

Ermiş, “Özellikle eğitimi olan yetişmiş insanlar burada Türkçeyi öğrenip Türkiye’deki üniversitelerde eğitimine devam etme imkânı elde ediyorlar. Hocamızdan birkaç öğrencinin buradaki Türkçe eğitiminden sonra sınavı geçerek Üniversiteye başladığını öğrendim.” şeklinde konuştu.

Verilen eğitimin öğrencilere iş imkânı da sağladığına vurgu yapan Ermiş, “Eğitimin yanı sıra ayrıca burada iş imkânı da oluyor. Buranın Suriye’ye ihracatı çok fazladır. Mardin OSB’nin bir milyar civarında bir ihracatı var. Arapça ve İngilizce dil bilen elemanlara ihtiyaç olduğundan OSB de çalışan öğrencilerin olduğunu da öğrendik. Güzel bir çalışma öğretmenimizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kızıltepe’de Suriyelilerle ilgili ilk ve Ortaokulu’nun da bulunduğunu kaydeden Ermiş, son olarak şunları söyledi: “Bu okulda 800 civarında öğrenci öğrenim görüyor. İnşallah lise ihtiyacını da karşılayabilirsek eğitim konusundaki sorunlarını çözmüş olacağız. Suriyeli kardeşlerimiz, misafirimiz olduğu sürece gerek Kızıltepe halkı gerek bizler devlet olarak her türlü imkânları sağlamaya devam edeceğiz.” (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir