• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Ortadoğu`da Savaşan 180 Hollandalı`dan 20`si Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

LAHEY - Hollanda İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı (AIVD), 2014 yılı sonu itibariyle Orta Doğu'ya savaşmaya giden 20 Hollanda vatandaşının öldüğünü bildirdi.

Hollanda İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı`nın (AIVD) konuyla ilgili hazırladığı yıllık raporda, muhalif gruplara katılmak için Suriye ve Irak`a giden Hollandalıların toplam sayısının 180 civarında olduğu, 2014 sonu itibariyle bunların 20 kadarının bölgede hayatlarını kaybettiği kaydedildi.

Bölgeye gidenlerin 40 kadarının kadın, 30`unun ise küçük yaştaki çocuklardan oluştuğuna vurgu yapılan raporda, Orta Doğu`da bir süre kaldıktan sonra ülkeye dönenlerin sayısının ise 35 civarında olduğu belirtildi.

Geri dönenlerin güvenlik birimleri tarafından sıkı bir şekilde takip edildiğine işaret eden AIVD, bu kimselerin güvenlik açısından tehdit oluşturduğunu dile getirdi.

Radikal fikirlere sahip olup da bölgeye gidemeyenlerin de tehdit unsuru olarak değerlendirildiğine dikkati çeken AIVD Başkanı Rob Bertholee, düzenlediği basın toplantısında özellikle Suriye ve Irak`ta şiddet ortamında yetişen çocukların durumunun endişe verici olduğunu söyledi.

Ortadoğuya savaşmak amacıyla gitmek isteyenlere yönelik sıkı önlemler alınan Hollanda`da şimdiye kadar bazı şüpheliler tutuklanırken, çok sayıda kişinin pasaportları iptal edildi.

Hükümet, ayrıca muhalif gruplara katılan veya bu yönde çalışma içinde olan kişilerin Hollanda vatandaşlıklarının iptal edilmesine olanak sağlayacak yasal düzenleme üzerinde de çalışıyor.

Yeni yasayla sosyal medyadaki şiddet ve nefret söylemlerinin takibi konusunda poliste özel bir birimin oluşturulması planlıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir