• DOLAR 32.564
  • EURO 34.979
  • ALTIN 2445.831
  • ...
Mısır`daki idam kararları Batman`da kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Dr. Davut Okçu, Mısır`da darbeci Sisi yönetimince İhvan-ı Müslim`in lider kadrolarına ve üyelerine yönelik idam kararlarına, yaptığı yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

Kahire'nin Giza bölgesindeki ceza mahkemesinin, 22 Müslüman Kardeşler mensubu hakkında idam cezası verdiğini hatırlatan Okçu, “Darbeci Sisi'nin talimatıyla karar veren Mısır Mahkemeleri güvenilir olmaktan çıkmış; millet adına değil darbeciler adına karar vermeye başlamışlardır. Zira darbe mahkemeleri bugüne kadar Rabia Meydanında şehit edilen binlerce kişinin katilini yargılamak konusunda kılını bile kıpırdatmadı. Darbeyi ve katliamları protesto etmek maksadıyla sokağa dökülen halktan yüzlercesini şehit eden güvenlik mensubu ve baltacılar hakkında hiçbir işlem yapmadı. Hapishanelere doldurulan binlerce Müslüman Kardeşler mensubuna yapılan işkencelerin hesabını sormadı. Hapishanelere konulan Müslüman Kardeşler mensuplarından bir kısmı işkence altında can verdi. Basında çarşaf çarşaf haberler ve görüntüler yer almasına rağmen Mahkemeler sorumlular hakkında harekete geçmedi.” ifadelerini kullandı.

Mahkemenin, Mübarek döneminde göstericilere gerçek mermilerle müdahale emrini veren yetkililer hakkında hiçbir işlem yapmadığını da belirten Okçu, “Gazze'nin nefes borusu olan tünelleri yerle bir eden, Gazze'yi dünyadan soyutlamak amacıyla Sina ve Gazze arasındaki yüzlerce meskeni bombalarla imha eden insanlık düşmanları hakkında hiçbir yasal işlem başlatmadı. Mısır'ın eli kanlı diktatörü Mübarek hakkında beraat kararı verdi. Bütün bu cürümler işlenirken İnsan Hakları ve Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır'da seçimle işbaşına geçen Mursi yönetimine destek olmadığı için ikiyüzlü davranmış ve kendisiyle çelişmiştir. Aynı Batı, askeri darbe olduğunda ses çıkarmamış, bilakis darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açmış; Müslümanlar söz konusu olduğunda demokratik değerleri çiğneyebileceğini göstermiştir. Aslında bu zulme ve haksızlığa karşı duyarsız kalan, ses vermeyen, görmezlikten gelen, insan hakları ihlallerine sağır davranan tüm insanlık da sorumludur.” dedi.

Açıklamanın devamında Okçu, şunları kaydetti: “Bu nedenle inanan, düşünen, özgürlüğe sevdalı olan, 'insanım' diyen herkesi Mısır`daki zulme sessiz kalmamaya ve bu zulüm karşısında duyarlı olmaya, mazlumların gür sesi olmaya davet ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun, her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, Mısır'daki idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm darbecileri lanetliyoruz. Özgürlük ve adalet bütün insanlığın hakkı ve ortak değeridir. Tarih göstermiştir ki, zulüm ile abad olanın sonu berbat olacaktır. Şüphesiz zalimler pek yakında nasıl bir inkılapla yıkılacaklarını göreceklerdir." (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir