• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
"Türkiye petrol rezervinde Suudi Arabistan`dan daha iyi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümünün düzenlediği Arabistan Kıtası ve Güneydoğu Anadolu`nun “Paleozoyik İstiflerinin Stratigrafisi, Sedimantolojisi ve Hidrokarbon Potansiyelleri Kıyaslanması” adlı konferans, Batı Raman kampüsü Fen-Edebiyat fakültesi konferans salonunda yapıldı.

Türkiye Petrolleri Danışmanı Dr. Muhittin Şenalp`ın sunduğu konferansta Türkiye`nin petrol rezervi konusunda Suudi Arabistan`dan daha iyi olduğuna dikkat çekti.

Dr. Şenalp konferansta şunları kaydetti:  “Petrol konusunda rezerv ve petrol kaynaklarımız bakımından kesin olarak Sudi Arabistan`dan daha iyi durumdayız. Batman Üniversitesi konum olarak çok güzel bir yere sahip. Batman Üniversitesi`nde okuyan öğrencileri doğrusu biraz da kıskandım. Burada öğrenci olmak İstanbul Teknik Üniversitesinden ve Ortadoğu`dan da daha iyidir. Ben Ortadoğu Üniversitesinde de öğretim üyeliği yaptım. Burada petrol üretilen bir coğrafyanın üzerindesiniz ve petrol sahalarında birebir eğitim alabilirsiniz. Burası eğitim için, jeoloji ve petrolü öğrenmek için ideal bir yer.”

2 saat süren konferansa akademik kadro ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir