• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
Selahaddin Eyyübi Vefat Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / 4 NİSAN/TARİHTE BUGÜN

4 NİSAN “MAYIN BİLİNCİ GELİŞTİRME GÜNÜ”
Uluslararası bir sözleşme ile kara mayınlarının kullanımı, depolanması, üretimi ve devredilmesinin yasaklanması, 4 Aralık 1997 tarihinde Kanada Ottawa'da imzaya açılmış, 1 Mart 1999'da yürürlüğe girmişti. Özellikle ülkeler arası sınırlarda yerleştirilen mayınlar, ölüm tarlasına dönüşüp yılda yüzlerce cana ve bir o kadar da sakatlanmalara sebep olunca 4 Nisan günü Mayın Bilincini Geliştirme Günü olarak BM tarafından 8 Aralık 2005 tarihinde ilan edilmişti.

1193: Eyyubi devletinin kurucusu, Haçlı saldırılarına karşı duran, Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi vefat etti. Hayatı Allah için cihad meydanlarında geçen bu güzide insan, ömrünü Kudüs'ün kurtuluşuna adamış, ümmetin acılarını dindirmek için canını dişine takmıştı. Selahaddin Eyyubi, 1137`de Tikrit`te doğmuş, Kuran`ı ezberlemiş ve iyi bir eğitim görmüştü. Selahaddin ayrıca, Geometri, Astronomi, Matematik ve Aritmetik konularında uzmandı. Yine Mantık, Felsefe, Sosyoloji, Fıkıh (İslam Hukuku) ve Tarih öğrenmiş, Şam`da Dar`ul-Hadis (Hadis Üniversitesi)`nden mezun olmuştur. Arapça, Türkçe, Farsça ve Kürtçe biliyordu.

1949: NATO kuruldu. Washington'da ABD, Belçika, Danimarka, Fransa, Lüksemburg, Norveç ve Portekiz, Kuzey Atlantik Paktı Örgütünün (NATO) kuruluşunu onaylayan antlaşmayı imzaladı.

1986: Eski emniyet müdürü ve vali, SHP İstanbul Milletvekili İbrahim Ural, "Demirel bana işkence için talimat vermişti" dedi.

2000: Amerika Birleşik Devletleri Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın (EF-Bİ-AY) Başkanı Louis Freeh, (Luyis Fireh)  Ankara'ya gelerek İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Adalet Bakanlığı Müsteşarı İhsan Erbaş ve Emniyet Genel Müdürü Turan Genç ile görüştü. FBI Başkanı Louis Freeh, ‘‘Türkiye'ye gelen ilk FBI başkanı olmaktan mutluyum. Türkiye ile uyuşturucu kaçakçılığı, uluslararası terör, bilgisayarla işlenen suçlar, organize suçlar ve iki ülkeyi ilgilendiren diğer suçlara karşı ABD olarak işbirliği yapmaya kararlıyız`` derken Amerika ile terörle mücadelede işbirliği anlaşmasının en kısa zamanda imzalanacağı açıklandı.

2009: Almanya'nın Bavyera eyaletinde 1980 yılında aniden ortadan kaybolan bir adamın cesedi, 29 yıl bir ağaca asılı kaldıktan sonra bulundu. Cesetten sadece bazı parçaların ağaçta asılı kaldığı, bazı parçaların ise zamanla yere düştüğü belirtildi. Ormanda yürüyüş yapan 18 yaşındaki bir genç, insan kemikleri bulunca polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, inceleme yapınca korkunç gerçekle karşılaştı. 1980 yılında ortadan kaybolan 69 yaşındaki emekli bir adam, bir çam ağacına tırmandı. Kendini iple sıkıca ağaca bağlayan adam, kafasına kurşun sıkarak intihar etti. Alman polisi ve akrabaları, 1980 yılında ortadan kaybolduğunda tüm aramalara rağmen bu kişinin izine rastlamamıştı. Alman polisi kemik parçalarını 11 metre yükseklikte ağacın tepesinde bulduklarını açıklarken yetkililer ağacın, cesetle birlikte uzadığını tahmin ediyor. 

2010: Afganistan'da sözde istikrarı sadece silahlı mücadeleyle sağlayamayacağını düşünen İngiltere, sivil halkın kalbini kazanmak için bu ülkeye çok sayıda imam gönderme kararı aldı. Bir İngiliz gazetesinin haberine göre, "kalp ve zihin kazanma" görevi verilecek imam askerler, bölgedeki Afgan dini liderler ve sivil halka doğrudan temasa geçecek. İngiltere'nin, bu politikayla aynı zamanda İngiliz ordusuna katılacak Müslüman sayısını da artırmayı umut ettiği belirtildi.

2012 : 12 Eylül Askeri Darbesine İlişkin, Dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren İle Emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın Yargılanmasına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Başlandı.

Evren Ve Şahinkaya, Sağlık Durumlarını Gerekçe Göstererek Duruşmaya Katılmadı.

Tarihi Dava Öncesi Müdahillik Talepleri De Birbiri Ardına Geldi. Hükümet Ve Meclis'in Yanı Sıra, Chp Ve Mhp De Davaya Müdahillik Talebinde Bulundu.

2012 : Hollanda'da Üretilen Uçan Araba, Belçika'da Yapılan Çok Sayıda Testten Başarıyla Geçti.  
İki Kişinin Oturabildiği Ve Elektrikle Çalışan Kanatsız Araba, Hava Şartlarına Göre 300 İle 500 Kilometre Arasında Yol Kat Edebiliyor.
Uçan Araba Otomatik Pervaneleriyle De Bir Helikoptere Benziyor.

1991: İkinci bir göç dalgası Türkiye sınırına dayandı. Kürt ve Türkmen yüz binlerce Iraklı, Türkiye'ye veya İran'a geçebilmek için mücadele ediyor. Sınırda bulunan mayınlı alana giren binlerce kişinin ise öldüğü iddia edildi.

1997: Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Alparslan Türkeş Ankara'da öldü. Türkeş, 1960 darbesini yapan Milli Birlik Komitesi albaylarından olup darbenin yapıldığını radyodan okuyan kişidir.

2007: Said Nursi'nin talebelerinden M. Emin Birinci vefat etti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir