• DOLAR 32.261
  • EURO 34.687
  • ALTIN 2404.211
  • ...
Askere 2 Ay Deprem İzni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Depremin en fazla etkilediği Van`ın Erciş İlçesi`ni ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, `Deprem bölgesinde ailesi olan erlere nerede olursa olsun izin almak istediğinde pekala istediği kadar izin verilecek` dedi.

Erciş Kaymakamlığı`nı ziyaret eden Yılmaz, burada taleplerini iletmek üzere gelen vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi. Buradan Türk Kızılayı tarafından Erciş İlçesi`nde oluşturulan Yenişehir çadır kentine geçen Yılmaz, depremzede ailelerin çadırlarını ziyaret etti. Vatandaşların kendisine taleplerini ilettiği notları alan Bakan Yılmaz, sorunların çözülmesi için `ne gerekiyorsa yapılacağını` söyledi. Vatandaşın talebinde haklı olduğunu ifade eden Yılmaz, `Ancak vatandaşımdan istirhamımız şu. Taleplerinizde haklısınız. Ancak biraz sabır, vatandaştan biraz sabır, kamu görevlilerinden gayret, vatandaştan da buraya yardıma devamını talep ediyorum` dedi.

Bakan Yılmaz, `deprem bölgesinde asker çağına gelmiş gençler için çalışma olacak mı?` şeklindeki soruya, `Ona bir bakayım. Ancak deprem bölgesinde yakınları olan erler zaten 2 ay veya belli bir süre kadar izin veriyoruz. Dolayısıyla bunlarda bir sıkıntı yok. Burada deprem bölgesinde ailesi olan erlere nerede olursa olsun izin almak istediğinde pekala istediği kadar izin verilecek` diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir