• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Batmanlı lise öğrencilerinden 'Bilim Şenliği'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman’da her yıl geleneksel hale getirilen ‘Bilim Şenliği’, bu kez Batman Özel Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlendi. Bilim Teknik Kolejinin bu yıl ilk kez düzenlediği Bilim Şenliğinde okul öğrencileri, matematik, fizik, kimya ve biyoloji bilim dallarında 6 ay boyunca hazırladıkları projeleri sergilediler.

Bilim Teknik Koleji bahçesi, laboratuvarları ve projelerin sergilendiği alanı tam bir şenlik havası sardı. Kimya, biyoloji, matematik, fizik, coğrafya, sosyoloji gibi farklı alanlarda 52’ye yakın projenin sergilendiği bilim fuarında, ayrıca yapılan görsel deneyler büyük bir ilgi ile izlendi.

Bilim şenliğine, çeşitli okulların idareci öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.

Temel hedeflerinin Batmanlı öğrencilere bilimsel gelişmeleri, teknolojiyi ve proje hazırlamayı kavratmak olduğunu belirten okul müdürü Abdurrahim Demirtaş, “Bugün çok şükür bilim şenliğimizi gerçekleştirdik. Bu bilim şenliğimizin amacı, 6 ay boyunca öğrencilerimizin el emeği, göz nuru olarak hazırladıkları projeleri herkese göstermekti. Bütün derslerden ve branşlardan stantlarımızı açtık. Hepsi de güzel projelerdir. Tarihten, biyolojiden, kimyadan, edebiyattan, coğrafyadan ve derslerin tamamından projelerimiz var. Özellikle elektrik bölümünde çok güzel fikirlerimiz var. Güneş enerjisinden şarj olan batarya, hırsız alarm sistemine kadar güzel projelerimiz var. Şu an toplamda 52 adet projeyi sergilemiş bulunmaktayız.” dedi.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir