• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Bingöl Belediyesinden Ağaç Seferberliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Belediyesi kent merkezinde orta refüj ve boş alanlarda ağaçlandırma çalışmasını sürdürüyor. Kentteki yeşil dokuyu zenginleştirmeye çalışan belediye, bu amaçla şehirde cadde, sokak ve orta kaldırımların uygunluk durumlarına göre fidan, çalı grubu ve mevsimlik çiçeklerle değerlendirilmeye çalışıyor.

Bingöl Belediyesi, ağaçlandırma çalışması kapsamında, Muş-Elazığ Yolu, Karşıyaka Mahallesi 75.Yıl Cumhuriyet Caddesi, Saray Mahallesi Hastane Caddesi, Uzunsavat Mahallesi Şehit Mustafa Gündoğdu Caddesi, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi Palamut Caddesi, Karşıyaka Mahallesi FEDAŞ Müdürlüğü ile Ferah Caddesi arasındaki yeşil alan ve Bingöl`de bulunan bazı okullarda süs eriği, top akasya ve pramit mazı ağaç türleri olmak üzere 20 gün içerisinde toplamda 500 ağaç dikti.

Ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Serdar Atalay, "Şu anda birçok yeni alanımızda ağaçlandırma çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Öncelikle yeni sezonla birlikte budanması gereken ağaçların budaması, ağaçların ve parkların çevre temizliğinin yanı sıra refüj ve parklarda oluşan zararlı otlardan temizlenmesi işlemleri yapıldı. Yapılan budama ve temizleme işleminin ardından şehrin birçok noktasında ağaç dikimi çalışmalarımız başlamış bulunmakta. Çalışmalarımız Mayıs ayına kadar devam edecektir" diye konuştu.

Bingöl Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları memnuniyetle karşılayan vatandaşlar, Belediye Başkanı Serdar Atalay`a teşekkür etti.

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/20521.jpg

 

Ali Yıldırım - İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir