• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
3 Parti Daha İttifak Yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP 12 Haziran`da yapılacak olan genel seçimlere bağımsız adaylarla girmeye hazırlanıyor.

Bugün, "35 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz. İstanbul`da 4 milletvekili çıkarmayı düşünüyoruz. KCK davası tutuklusu 3 ya da 5 kişiyi aday göstereceğiz" açıklamasında bulunan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, kendisi dışında faaliyet gösteren Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkanı Bayram Bozyel ve Katılımcı Demokrasi Partisi (KADEP) Genel Başkanı Şerafettin Elçi`yi de aday göstererek destekleme kararı aldı.

Daha önce Kürt sorununun çözümü ve PKK konusunda bir çok kez karşı karşıya gelen BDP, HAK-PAR ve KADEP 12 Haziran seçimlerinde işbirliği yapacak. Seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı alan BDP`nin, Demokratik Toplum Kongresi`nin (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, yardımcısı Aysel Tuğluk aracılığıyla `Kürt siyasetinde seçim birliği`ni sağlamak için her iki partiye teklif götürdüğü ve büyük oranda anlaşma sağlandığı belirtti.

HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel`in Diyarbakır`dan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken, KADEP Genel Başkanı Şerafettin Elçi`nin de seçilmesine kesin gözüyle bakılan bir yerde aday gösterilmesi bekleniyor.

Haberleri doğrulayan HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bazyel, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ile yaptıkları görüşmelerin sürdüğünü ve parti olarak görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde, bağımsız adayların gösterildiği yerlerde aday göstermeyeceklerini; bağımsız aday desteklenmeyen yerlerde ise seçime girebileceklerini söyledi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir