• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
BDP Listeleri Kandil`den mi Geldi İddiası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BDP listesinden bağımsız milletvekili seçilen Şerafettin Elçi ile Aysel Tuğluk, 12 Haziran seçimleri sırasında milletvekili listesinin Kandil`den belirlendiği ve bununKCKaracılığıyla BDP`ye gönderildiği iddialarının doğru olmadığını savundular.

BDP`lilerin kabul etmediği iddialar dün bir gazetede, KCK operasyonunda tutuklanan Nihat Uğraş tarafından Aysel Tuğluk`a gönderilen e-postaya dayandırılmıştı.

‘KANDİL`İ BİLMEM`
Milletvekili Şerafettin Elçi, şiddete karşı olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirterek,milletvekili seçilme sürecine ilişkin şunları söyledi: “Kandil tarafını bilmem. Seçimöncesi Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk gelip, bu dönemyeni Anayasa`nın birinci öncelik alacağını, bu süreçte birlikte olmak istediklerini söylediler. Ben de bir şartla kabul ederim, ‘Çatışma ortamının tarafı olmam` dedim. Onlar da kabul ettiler. BenimmuhatabımTürk ve Tuğluk arka tarafını bilmem. Ne olup bittiğiyle de ilgilenmem.”

‘BUYURSUNLAR TUTUKLASINLAR`
İddiaları HABERTÜRK`e değerlendiren Aysel Tuğluk ise Nihat Uğraş`ın BDP`ninMYK üyesi olduğunu ve bundan dolayı sık sık görüştüklerini dile getirerek, “Bana Nihat Uğraş`tan böyle birelektronikposta gelmedi. Mahkeme başladığında böyle bir mail`in gelip gelmediğinin tespit edilmesi için başvuracağız” dedi. Tuğluk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Nihat Uğraş benim 5 yıllık arkadaşım. Bütün partili arkadaşlarla olduğu gibi onunla da diyaloğumvar. Fakat benim üzerimden BDP`ye operasyon yapılmaya çalışılıyor. Amaçları beni tutuklamak, buyursunlar tutuklasınlar.”

HABERTÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir