• DOLAR 34.38
  • EURO 36.939
  • ALTIN 2969.327
  • ...
İstanbul`a yeni proje daha
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un trafiğine çözüm için iki yeni deniz hattı açılıyor. İlki İstinye-Çubuklu diğeri ise Mudanya-Büyükçekmece arasında olacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanan proje İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle birlikte yürütülüyor. Fizibilite çalışmaları Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan bu projenin yer tahsis işlemleri için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'yle görüşme yürütülüyor.

METROYA BAĞLANIYOR
Önümüzdeki ay açılması hedeflenen İstinye Çubuklu deniz hattı öncelikle Levent, Maslak, Sanayi Mahallesi ve ikinci köprünün trafiğini rahatlatacak. Şehir Hatları tarafından işletilecek hattan günde 10 bin aracın geçmesi hedefleniyor. Ancak asıl hedef yolcu ulaşımını bu güzergaha aktarmak.

YAYALARA RİNG HATTI
Bu hat sayesinde öncelikle Anadolu yakasının kuzeyinde (Paşabahçe/Beykoz) ve Avrupa yakasının güneyinde (Maslak, Sanayi Mahallesi ve Levent) yaşayan vatandaşlar Boğaz trafiğine girmeden deniz yoluyla karşı yakaya geçmiş olacak. Bu güzergahta yayalar için İETT ring hatları konulacak en önemlisi de deniz hattı metroya bağlanacak. Böylece yolcuların trafiğe takılmadan iki yaka arasında ulaşımı sağlanacak. Projenin ikinci ayağını ise Bursa-Mudanya ve İstanbul-Büyükçekmece arasında açılacak yeni deniz ulaşım yolu oluşturuyor.

AĞIR VASITA GİRMEYECEK
Projenin hayata geçirilmesi için Ulaştırma Bakanlığı Bursa ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleriyle bir araya geldi. Büyükçekmece'de yapılması planlanan limanın yeri için görüşmeler yapıldı. Mudanya'daki limanı Bursa Büyükşehir Belediyesi yapacak. Mudanya ve Büyükçekmece'ye yapılacak olan iki liman Anadolu'ya gelip Avrupa'ya gidecek ağır vasıta araçlarını İstanbul trafiğine girmeden deniz yoluyla Trakya bölgesine taşıyacak. Böylece İstanbul trafiği büyük ölçüde rahatlatılmış olacak. Bu projenin 2015'in sonu 2016'nın başında hayata geçmesi hedefleniyor.

3. KÖPRÜYE ALTERNATİF
3. Köprü ile ağır araçları İstanbul trafiğinin kuzeyine çekmeye çalışan bakanlık bu proje ile alternatif bir Ro-Ro (denizyolu ağır vasıta taşımacılığı) hattı kurmuş ve Batı Anadolu'dan gelen yüklerin köprü trafiğine girmesini engellemiş olacak. Ülkenin diger bölgelerinden ve yurtdışından gelen tırların ise 3. Köprüyü kullanması amaçlanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir