• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...
Almanya`da bir cami daha kullanılamaz hale getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya'da son zamanlarda Müslümanların ibadethanelerine yönelik artan saldırılara bir yenisi eklendi. Almanya'ya işçi olarak gelen ilk gurbetçilerin girişimiyle 1977 yılında Witten şehrinde kurulan Sultan Ahmet Camii, benzin türünden yakıcı bir madde dökülmek suretiyle ateşe verildi.

Edinilen bilgiye göre, olay önceki gece saat 24.00 sıralarında gerçekleşti. Namazı için camiye gelenler camiden dumanların yükseldiğini fark etti. Cemaatin itfaiyeye haber vermesiyle yangın söndürülse de, cami kullanılamaz hale geldi. Yangında gençlerin kullandığı bölüm de zarar gördü.

Yangının kundaklama sonucu çıktığı kesinleşti

Öte yandan yangın haberini aldıktan hemen sonra camiye gelen Witten Belediye Başkanı Sonja Leidemann, cami önünde yaptığı açıklamada, “Camide yangın çıktığını sabah saatlerinde öğrendim. Polis ve itfaiyeden yangınla ilgili telefonla bilgi aldım. Yangın kundaklama sonucu çıkmış. Bundan dolayı Müslümanlarla dayanışma içinde olduğumu göstermek için buraya geldim. Witten, 113 farklı ırktan insanın bir arada yaşadığı bir şehir. Bugüne kadar sorunsuz bir şekilde yaşadılar, bundan sonra da böyle yaşamaya devam etmek istiyorlar.” diyerek Müslümanlarla dayanışma içinde olduğunu gösterdi.

Saldırgan güvenlik kamerasında

Sultan Ahmet Cami yönetim kurulu adına konuşan Levent Çelik ise, saldırı anının güvenlik kamerası tarafından kaydedildiğini belirterek, “Saldırgan bizim toplumdan biri değil” dedi.

DİTİB'ten saldırı açıklaması

Sultan Ahmet Cami`nin bağlı olduğu Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezinden saldırıyla ilgili yazılı bir açıklama yapılarak, Müslümanlara yönelik artan saldırılardan duyulan endişe ifade edildi. Saldırının gelişimiyle ilgili bilgi verilen açıklamada, “Essen Bölgesinde faaliyet gösteren Witten DİTİB Merkez Camii`ne 13.04.2015 tarihinde gece yarısı 23.52 sularında bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kundaklama şeklinde gerçekleştirilen saldırıda herhangi bir can kaybı yaşanmamış, ancak çıkan yangın sonucunda caminin halıları yanmış ve oluşan is nedeniyle duvarlarda hasar meydana gelmiştir.” denildi.

“Can kaybının yaşanmaması tek tesellimiz”

Toplumsal kargaşaya sebebiyet verecek her türlü eylemin şiddetle kınandığına vurgu yapılan DİTİB açıklamasında, şunlar kaydedildi: “Witten DİTİB Merkez Camii`ne yönelik olarak gerçekleştirilen bu eylem  Müslüman toplumu olarak bizleri endişeye sevk etmektedir. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmaması ise tek tesellimizdir. DİTİB olarak, son zamanlarda artış gösteren mabetlere yönelik saldırılar sonucunda tekraren ifade ediyoruz ki, mabetlere yönelik saldırı ve şiddet eylemlerini, ayrıca toplumsal kargaşanın her türlüsünü bütün kararlılık, nefret ve şiddetle kınıyoruz. Saldırıların faillerinin Alman Emniyet birimlerince en kısa sürede kanun önüne çıkarılacağını Ümit ediyor, böylesine menfur olayların bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.”  (Basri Özmen - İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir