• DOLAR 32.601
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2499.86
  • ...
Küba O Listeden Çıkıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, yaptığı yazılı açıklamada, Obama`nın Kongre`ye Küba`nın teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılmasına ilişkin raporu ve tasdik yazısını gönderdiğini bildirdi.

Earnest, Küba`nın kayıtlarının istihbarat camiası tarafından dikkatli şekilde incelenmesinin ve Küba hükümetinin taahhüdünün ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry`nin, ülkenin listeden silinmesi şartları yerine getirdiğine karar kıldığını kaydetti.

Kerry`nin daha sonra Obama`ya bu yönde öneride bulunduğunu ifade eden Earnest, "Başkanın belirttiği gibi Küba hükümetiyle farklılıklarımız devam edecek. Ancak Küba`nın politika ve eylemlerine yönelik geniş çaplı kaygılarımız, bu ülkenin, teröre destek veren ülke olarak tanımlanması kriterinin dışındaki konular" ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yaptığı yazılı açıklamada, Aralık 2014'te Başkan Obama'nın ABD-Küba ilişkilerinde yeni bir yönelim tesis etmenin kritik bir unsuru olarak Dışişleri Bakanlığı'na Küba'nın teröre destek veren ülkeler statüsünü gözden geçirme çalışması yapması ve 6 ay içerisinde kendisine bir rapor sunması talimatı verdiğini, geçen hafta da bakanlığın, Küba'nın listeden çıkarılması tavsiyesini içeren bir raporu Beyaz Saray'a sunduğunu belirtti.

Küba'nın teröre destek veren ülkeler listesine ilk alındığı 1982 yılından bu yana koşulların değiştiğini kaydeden Kerry, "Yarı küremiz ve dünya, 33 yıl öncesine göre bugün çok farklı. Küba hükümetinden aldığımız teyit edici güvenceler ve yasal standartlar dahil olmak üzere, ortadaki gerçeklere uygun olarak vardığımız karar, Küba'nın teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarılmasının zamanı geldiği şeklinde" ifadelerini kullandı.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir