• DOLAR 32.599
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2453.035
  • ...
Almanya`nın Hamburg  kentinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Sunuculuğunu Edip Gürgöze`nin yaptığı etkinlik, İranlı Ahmet Askerzade Hoca`nın okuduğu Kur`an tilavetiyle başladı. Vahdet Camii adına Almanca selamlama konuşması yapan Bilal Solmaz`dan sonra Vuslat  İlahi Grubu birbirinden güzel ilahiler seslendirdi.

Hamburg ve çevresinden etkinliğe katılan peygamber âşıklarına salonnun dar geldiği programa, misafir  konuşmacı olarak katılan Avrupa İslam Âlimleri Birliği üyesi Abdulvahap Yıldız, Peygamber efendimizin mübarek doğumuyla birlikte, insanlığın karanlıktan aydınlığa çıktığını, dünyaya rahmet ve bereketin indiğini, birçok cahiliye örf ve âdetin, onun doğumuyla yeryüzünden silindiğine vurgu yaptı.

“İnsanları Allah`a ve Resulüne bağlamak için varsınız”

Kutlu Doğum programlarının neden yapıldığına ve faydalarının neler olduğuna değinen Yıldız, “Ey Peygamber Sevdalıları, siz zorlaştırmak için değil, kolaylaştırmak için varsınız. Daraltmak için değil, genişletmek için varsınız. Bıktırmak, nefret ettirmek, kaçırtmak için değil, sevdirmek, muhabbet etmek, insanları Allah`a ve Resulüne bağlamak için varsınız” dedi.

“Müslümanlar olarak dikkatli olmayız”

Abdulvahap Hoca`nın konuşmasının ardından, Almanca konuşmasını yapması için Hüccet-ül İslam İsmail Ensari sahneye davet edildi.  İslam düşmanlarının, Müslüman kisvesine bürünmüş gruplar üzerinden İslam'ı ve Müslümanları karalamaya çalıştığına dikkat çeken Ensari, “İslam düşmanları hedeflerine ulaşmak için her yolu deniyor. Müslümanlar olarak dikkatli olmayız” uyarısında bulundu.

Etkinlikte okunan Mevlid`in ardından, Tevhid Tiyatro ekibi tarafından hazırlanan, Peygamber Efendimiz ve ashabına uygulananan ‘Ambargo` konulu tiyatro gösterimi yapıldı. Daha sonra Kutlu Doğum siyer sınavında dereceye giren yarışmacılara hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik sunucu Edip Gürgöze`nin programın düzenlenmesine maddi destek veren sponsorlara ve genelde programa katılan tüm Peygamber sevdalılarına teşekkür etmesinin ardından, Avrupa İslam Âlimleri Birliği Başkanı Molla Abdulkadir Aydın`ın yaptığı kapanış duasıyla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir