• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Baskılar ve sürgünler örgütlenmemizi engelleyemez!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hastane yönetiminin anayasal bir hak olan sendikal örgütlenme hakkını görmezden gelerek sendikal faaliyet yürüten üyelere yönelik engelleyici tavır sergilediğini iddia eden bir grup işçi yönetimi protesto eden bir basın açıklaması yaptılar.

Bir süredir devam eden örgütlenme faaliyetleri ve sendikal örgütlenme haklarının hastane yönetimi tarafından görmezden gelindiği belirtilen açıklamada, sendikal faaliyet yürüten üyelere yönelik engelleyici tavır sergilendiği, son aşamada ise bu üyelerin sürgün edildiği ifade edildi.

Son olarak sendika yöneticileri olan Sedat Aydın'ın hiçbir gerekçe gösterilmeden esas çalışma alanı olan birimden, hastane dışında ki başka bir birime sürüldüğü belirtilen açıklamada, “ Kuşkusuz ki, Sedat Aydın`ın dış görev adı altında çalışma biriminin değiştirilmesi sıradan bir görev değişikliği değildir.” ifadeleri kullanıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde düzenlenen basın açıklamasında, "Baskılar bizi yıldıramaz" yazılı pankart açan Sendika üyesi işçiler, Dicle Üniversitesi Hastaneleri'nde artan örgütlülükleri ile yetki alma noktasına gelmelerine rağmen sendikalarının hastane yönetimince muhatap alınmadığını ve taleplerinin dinlenmediğini ifade etti.

Hastane yönetimi ile konuya ilişkin görüşmeler ve yazışmalar yapmalarına rağmen sonuç alamadıklarını ve arkadaşlarının işten atılmakla tehdit edildiğini aktaran sendika yetkilileri, sendika olarak taşerona karşı hastanedeki işçilerin haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirtti. – İLKHA 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir