• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Diyarbakır`da silah ve mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da Jandarma tarafından merkez Bağlar ilçesi Karahan mahallesinde iki aile arasında geçen yıl 4 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen öldürme ve yaralama olayında kullanıldığı belirtilen silahların ele geçirilmesine yönelik olarak yapılan baskın ve aramalarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, merkez Bağlar ilçesi Karahan mahallesinde 12 farklı noktada zırhlı araçlar desteğinde Jandarma, Bomba ve Mayın Arama Köpeği, polisle birlikte eş zamanlı olarak yapılan aramalarda arazide taş yığınları arasına ve toprağa gömülü vaziyette silah ve mühimmatın bulunduğu belirtildi.

Yapılan  aramalarda,  1 Adet Kaleşnikof, 1 Adet G-1 Piyade Tüfeği, 1 Adet Sten marka Makineli Tabanca, 1 Adet Otomatik Av Tüfeği, 3 Adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği Şarjörü, 2 Adet G-1 Piyade Tüfeği Şarjörü, 219 Adet 7.62 mm Kaleşnikof Piyade Tüfeği Fişeği, 125 Adet 7.62 mm G-1 Piyade Tüfeği Fişeği, 1 Adet Tabanca Şarjörü, 3 Adet Tabanca Kılıfı ve 1 Adet Kütüklüğün ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın sonunda, olayla ilgili olarak adli ve mülki makamlara bilgi verilerek ele geçirilen silah ve mühimmatlara el konulduğu, tahkikatın ise devam ettiği belirtildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir