• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hür Aday Kılınç: Mecliste biriken sorunları çözeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi`nin (HÜDA PAR) de desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Şehmus Akman ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Arasan`ın da hazır bulunduğu kahvaltılı basın toplantısında özelde Mardin genelde ülke sorunları konuşulup çözüm önerileri hakkında görüşler dile getirildi.

Yapılan kahvaltının ardından açıklamalarda bulunan Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Mahmut Kılınç, 2015 genel seçimlerinde partisi olan Hür Dava Partisi olarak adaylığını koymak istediğini, fakat yüzde 10`luk baraj sorunu nedeniyle partisinin kendisini bağımsız olarak aday gösterdiğini belirtti.  

“Seçimlerinin kardeşlik havası içinde geçmesini diliyoruz”

Kendilerini kırmayarak davetlerine icabet eden basın mensuplarına teşekkür eden Kılınç şunları söyledi; “Halkımızın tercihlerini doğrudan ve haktan yana kullanacaklarını ümit ediyorum. Yerel seçimlerde Mardin`de 10 bin civarında bir oy almıştık. Sizler de eğer takip ettiyseniz yerel seçimlerin akabinde HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin düzenlediği basın toplantısında ‘Biz seçimi değil savaşı kaybettik.` şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Yerel seçimlerde hem bölgede hem de Mardin`de her gün bize karşı fiili saldılar yapılıyordu. Seçmenler tehdit ediliyordu. Bu seçimde böyle olmamasını umut ediyoruz. 2015 genel seçimlerinin barış, huzur ve kardeşlik havası içinde geçmesini diliyoruz.”

“Oylarımız katlanıyor”

Bu seçimde oylarının katlanacağını düşündüklerini kaydeden Kılınç, Mardin`in hak ettiği seviyeye gelmesi için mücadelelerine devam edeceklerini ifade etti. “Biz seçilsek te seçilmesek te Mardin halkı için yaptığımız hayırlı hizmetlerimiz devam edecek.” diyen Kılınç, “Bizler bölgemizde 90`lı yıllardan beri halkımıza hizmet ediyoruz. Daha önce STK`lar vasıtasıyla hizmetlerimizi yaparken partimiz kurulduktan sonra parti olarak hizmetlerine devam ediyoruz. Ancak biz bu hizmetlerimizi bir adım ileriye götürmek istiyoruz. Mardin`in ve bölgenin sorunlarını en yüksek perdeden dile getirmek istiyoruz, bunun yeri de şuan meclistir. Mardin`in sadece maddi sorunları yoktur. Bölgenin yıllardır birikmiş sorunları vardır. Bizler bu birikmiş sorunları çözmek için mecliste var gücümüzle çalışacağız. Mardin`in siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve coğrafik sorunları başta olmak üzere tüm sorunları mecliste dile getireceğiz ve bunların çözümü için mücadele edeceğiz. Mardinli kardeşlerimiz de takip edeceğimiz stratejiyi yakında göreceklerdir.” dedi.

“Mecliste sadece kanunların onay ve reddi için el kaldırıp indirmeyeceğiz”

Mardin halkına seslenen Kılınç, “Yıllardır Mardin`den gönderilen vekillerden farklı olacağız. Mecliste sadece kanunların onay ve reddi için el kaldırıp indirmeyeceğiz. Mardin başta olmak üzere bölge, ülke ve dünya siyaseti için mücadele edeceğiz. Şehrimizin sorunları dile getirip haktan yana haklıdan yana olacağız. Zalim olsun mazlum olsun kardeşlerimize yardım edeceğiz. Bu İslam`ın bize verdiği bir terbiyedir. Zalimi zulmünden vazgeçirip daima mazlumun yanında yer alacağız. Tabi biz bu mücadeleyi sadece vekil olabilmek için yapmıyoruz. Biz yıllardır bu mücadeleyi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Seçildiğimiz takdirde bu mücadeleyi daha etkin bir şekilde yapabileceğimize inanıyoruz. Ki bu yüzden aday olduk. Allah`tan; adaylığımızın halkımıza hayırlar getirmesini diliyoruz.” diye konuştu.

Toplantıya Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Çelik ile Başkan Yardımcısı Adan Avuka,  Mardin Life Yayın Grubu Yazı İşleri Müdür A. Kadir Üründü, İletişim Gazetesi Yazı İşleri Müdür M. Sait Çakar, Kıratım Gazetesi, AA, İHA, DHA, İLKHA, CİHAN ile TRT Haber muhabirleri katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir