• DOLAR 32.189
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2502.986
  • ...
Atanamayan öğretmenlerden Eğitim Bir Sen'e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yapılan öğretmen atamalarında ataması yapılmayan bir grup öğretmen, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesine yaptığı ziyarette, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmen ataması konusundaki sıkıntılarını ifade ederek taleplerini ilettiler.

Öğretmenler, toplantı sonunda ellerindeki dosyaları Eğitim bir sen Diyarbakır yönetim kurulu üyesi Kasım Akgönül ile Recep Güneş’e teslim ettiler. Yönetim kurulu üyeleri, atanamayan öğretmenlerin ellerindeki dosyayı aldıktan sonra sorunlarını ve taleplerini de dinledi.

Güneş: Her zaman yanlarındayız

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi Sosyal İşler Başkan Yardımcısı Recep Güneş, Eğitim Sendikası olarak sorunları gerek merkeze ve gerekse de Diyarbakır’daki gerekli yerlere ileteceklerini belirterek, dünyanın her yerinde olduğu gibi, Türkiye'de de eğitimin temel taşının öğretmenler olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.

Güneş, “Eğitimde çözüm bekleyen sorunlar umuyorum ki Bakanlık nezdinde atılacak adımlarla kısa sürede çözülecektir. Son yıllarda bakanlık birkaç branşa ağırlık vermekle beraber, onlarca branşı da göz ardı etmektedir. Atama yapılırken bakanlık birkaç branş yerine bütün branşlarda az da olsa öğretmen alımı yapmalıdır. Atama bekleyen tüm öğretmenlerimizin bir an önce görevlerine başlamalarını çok istiyoruz. Bu uğurda öğretmenlerimizin her zaman yanındayız ve onları destekliyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir