• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Günde iki Filistinli çocuk tutuklanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Cemiyeti, Pazar günü ‘Filistinli Çocuklar Günü` dolayısıyla yaptığı açıklamada, gözaltındaki Filistinli çocukların Ramallah yakınlarındaki Ofer, Mecdu ve İsrail`in kuzeyindeki Şaron hapishanelerinde tutulduğunu açıkladı.

Cemiyet, açıklamasında Filistinli çocukların gözaltına alınması olaylarının 2014 yılının ikinci yarısından itibaren artış gösterdiğini belirtti.

Esirler Cemiyeti`ne göre, gözaltı olaylarının en çok yaşandığı kent Kudüs. Cemiyet, Kudüslü çocukların bir bölümünün kefaletle serbest bırakıldığını, bir bölümünün ise, zorunlu ev hapsi ya da evinden uzaklaştırma cezasına çarptırıldığını söyledi.

Açıklamaya göre, Kudüs`ün ardından Filistinli çocuk gözaltılarının en çok yaşandığı kent Batı Şeria`nın El Halil kenti. El Halil`de 2015 yılında 70`e yakın çocuk İsrail tarafından gözaltına alındı.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail yönetiminin Filistinli çocuklara yönelik insan hakları ihlâllerini şöyle sıraladı: Gece evlere baskın yaparak gözaltına alma, gözaltı merkezlerinde sorgulama, tutuklamalar esnasında polis köpeklerini kullanma, çocuk tutuklulara yönelik fiziki ve psikolojik işkence, anne ve babalarından biri olmadan sorgulama, zorla ifade alma ve itirafa zorlama, tutuklanmalarının ardından avukat desteği almalarına izin vermeme, çocuk mahkemeleri yerine normal mahkemeler ve askeri mahkemelerde yargılama ve hapishanelerde kötü koşullar altında tutma.

Bu haberler de ilginizi çekebilir