• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Mahkûmun annesinin taziyesine katılması için 10 bin TL istediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasin Demir, eğer 10 bin TL`yi bulamazsa 13 yıldır uzak kaldığı annesinin taziyesine de katılamayacak.

Konu hakkında değerlendirmelerini aldığımız Yasin Demir`in Avukatı Abdulgani Orhan, durumu zulüm olarak tanımladı.

10 bin TL`yi, asgari ücretle çalışan birinin bile biriktirmesinin zor olduğuna değinen Avukat Abdulgani Orhan, meblağında olması gerekenden fazla para istendiğini ifade etti.

Bu durumun insani olarak kabul edilebilecek bir yanının olmadığını kaydeden Avukat Orhan,” Birincisi meblağ olması gerekenden çok fazla. Diğer bir husus ‘Taziyeye gitme hakkın var ama 10 bin TL vermen lazım` deniliyor. 10 bin TL`yi değil cezaevindeki bir insanın dışarıda olan bir insanın bile bulması zordur. Yani ‘Kendi isteğinle vazgeç` demiş oluyorlar mahkuma. İnsani olarak kabul edilebilecek bir şey değil. Taziyesi olmuş esir, mahkum birisinin tüm masraflarını Devlet karşılamak zorunda. `10 bin lira verirsen seni götürürüz, yoksa götürmeyiz` demek işi yokuşa sürmek demektir. Kişiyi her açıdan mağdur etmek demektir. Gariban şimdi o parayı nereden getirsin. İçerde olan birisine Devlet zulmüdür bu. “ dedi.

Orhan,  zaten müvekkilim yıllardır cezaevinde olduğunu hatırlatarak, "Yine cezaevindeyken yakalanmış olduğu hastalık DNA'sına işlemiş durumda. Hastalığı ölümcül. Ankara Numune Hastanesinin verdiği ve İstanbul Adli Tıp`ında kabul ettiği raporla kendisi geriye dönüşü olmayan ölümcül bir hastadır. ‘Kendisine bakabilecek durumdadır` diye rapor veren Adlı Tıp`tan dolayı Cumhurbaşkanı tarafından af edilmiyor. Annesi de yaşlılık ve hastalığından dolayı oğlunu görememişti. Maalesef bir anne oğluna hasret bu dünyadan göçüp gitti. Üstünlerin hukukundan vazgeçip, kanunların vermiş olduğu hakları vermek lazım. Bu hukuksuzluklar sadece Yasin Demir ile sınırlı da değil. Bu konuda mağdur edilmiş çok mahkûm vardır. “ ifadelerine yer verdi.

Yasin Demir`in eşi Semiha Demir ise, ”Bu yapılan zulümden başka bir şey değildir." Diyerek, "Cezaevinde olan bir insan bu parayı nasıl getirecek. Gerekli işlemleri bitirip 10 bin TL`yi de ödediği takdirde kendisine sadece 3 saat izin verilecek. Yeter artık. Zulüm üstüne zulümdür bu. Annesine hasret olan eşim şimdi taziyesine gidemiyor. Çok acı bir durum. Yetkililerin bu duruma el atması lazım. “ şeklinde konuştu.

Yasin Demir`in akrabası Cemal Arvas de zulüm olarak nitelendirilen uygulamıy, ”Cezaevine zaten düştü. Bu büyük bir zulüm. Diğer bir zulümde ailelerinden çok uzağa götürülmeleridir. Özellikle İslami davadan tutsak olan kardeşlerimizin bu zor durumları vardır. Maalesef biraz muhafazakar bildiğimiz Hükümet bu çığlıkları hiç duymadı. Bu sıkıntılara yönelik tek bir adım atmadı. Allah`a nasıl hesap verecekler çok merak ediyorum. Bu kadar sıkıntıdan sonra bari annesinin taziyesine getirilsin. Bunu yapsınlar. Artık bunlar son olsun. Madem hukuk devleti deniliyor. O zaman bu tabire uysunlar. Yeterince güven kaybetmesinler. “  ifadelerine yer verdi. (Ömer Adıgüzel/ Ramazan Zeren- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir