• DOLAR 32.446
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2440.848
  • ...
Eğitim Bir Sen Saldırıyı kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Diyarbakır şubesi Diyarbakır Eğitim Bir Sen Başkan Vekili Naif Keleş adına yazılı olarak yayımladığı basın açıklamasıyla İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın makamında saldırıya uğrayarak katledilmesini sert bir dille kınayarak, “eylemi gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz ve kınıyoruz. Savcımıza Allahtan rahmet, kederli ailesine ve milletimize sabır diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Sol basında ismimin yazılmasına canım çok sıkılıyor”

Berkin Elvan davasını yakından takip edenlerin Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın dava üzerine çok titiz çalışmalarına şahitlik ettiği ve oldukça ciddi bir mesafe kat ettiği ifade edilen açıklamada, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın, katledilmeden 2 gün önce bir gazeteciye söylediği, "Sol basındaki haberlerde ismimin yazılmasına çok canım sıkılıyor. Berkin Elvan dosyası için elimden geleni yapıyorum. Hafta sonları evde bile çalışıyorum." dediği belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye’nin huzurunu bozmak adına hain saldırıyı planlayanlar bilmelidir ki, doğudan batıya bütün insanımız çıkartılmak istenen kaosunun ardındaki karanlık güçleri çok net bir şekilde görmektedir. Milletimiz, ülkemizin huzur ve barışını bozmak için atılan bütün adımları boşa çıkartacak ferasete sahiptir. Milletimiz, Türk, Kürt, Alevi, Sünni olarak hep birlikte kardeşliğimizi pekiştirecek küresel terör şebekelerinin ve ülkemizdeki maşalarının oyunlarını bozacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu tür olaylar sonrası herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerekir”

Yapısı ve işlevi itibarıyla güvenli ve korunaklı olması gereken adli kurumların bu derece güvenlik zafiyeti içinde olmasının büyük bir eksik olduğu belirtilen açıklamada, yetkililere, bundan sonra gerçekleşmesi muhtemel benzeri olayları önleyici tedbirleri alması çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, “Bu tür olaylar sonrasında herkesin söylediklerine dikkat etmesi gerekmektedir. Toplumun önünde yürüyen siyasetçi, sanatçı ve aydınların kamuoyu ile paylaştıkları düşünceleri barış ve huzura katkı sağlamalıdır. Ancak görüyoruz ki bazıları kurdukları ‘ama’lı cümlelerle terörü kınamakta aciz kalıyor. Bu durumun terörü meşrulaştırdığını görmeli terörü ve teröristti net bir dille lanetlemelidir.” denildi. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir