• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Batman'da "Mera Islah Projesi" çalışmaları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, “Mera Islah ve Amenajman Projeleri” kapsamında Batman Beşiri ilçesi Beyçayırı Köyü’nde, bin 747,2 dekarlık mera alanına 14 bin 250 kilogram “20-20-0 Kompoze Kimyevi Gübre” dağıtımı yapıldı.

Ayrıca mera alanının uygun yerlerine, hayvanlara gölgelik olması  ve dinlenmeleri  için, ağaç fidanları da dikildi.

İlgili proje 2015-2017 yılları arasında uygulanmak üzere 3 yıl devam edeceği, mera ot veriminin artırılmasının hedeflendiği  proje kapsamında; sabit gölgelik, sıvatlar yapılacak ve yem bitkileri tohumu alımı yapılarak çiftçilere teslim edileceği belirtildi.

Köylülerin mera ile ilgili sorunlarını dinleyen Batman İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür Vekili Halil Rüzgar, “Mera Islah Projesi çok isabetli ve başarılı oldu. İstiyoruz ki köylülerimiz bu  projeye sahip çıksın. Bu konuda gösterdiğiniz çaba gurur vericidir. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Köylüler de projenin devam etmesini istediklerini söyleyerek, meralara uygulanan gübreleme ile ot verimlerinin arttığını, bundan dolayı hayvanların daha çok otlanarak yem masrafını azalttıklarını dile getirdiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir