• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
PKK/BDP Arefe Günü Zorla Kepenk Kapattırdı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YÜKSEKOVA- Son yıllarda planlı şekilde Yüksekova’da bayramı yasaklayıp, bayram sonrası kızlı-erkekli gayri İslami ve Kürt Halkı’nın gelenek ve göreneğiyle uyuşmayan eğlenceler tertipleyen PKK/KCK ve siyasi uzantısı BDP bu bayramda aynı uğraşın içine girdi.

Dükkânları Dolaşarak Esnafı Tehdit Ettiler!

Arefe Günü Yüksekova’da bayram hazırlığında olan esnaf PKK/BDP yandaşları tarafından tehdit edilerek işyerleri kapattırıldı. İşyerlerini tek tek gezen PKK/BDP yandaşları; “cenazelerimiz var, işyerlerinizi kapatın, basın açıklaması yapacağız” diyerek kepenk kapattırma gerekçelerini açıklarken; duruma tepki gösteren esnaf sert bir şekilde tehdit edild.

Esnaf Tehdit Karşısında Kepenk Kapattı!

Vatandaşların hayret ve şaşkınlıkla izlediği manzara karşısında ellerinde bir şey gelmeyen esnaf, kendilerine yapılan tehdit sonrası mecburi bir şekilde işyerlerini kapatma zorunda kaldı.

Zabıta PKK/BDP Yandaşlarının Emrinde mi?

Halk arasında “Eşek Meydanı“ diye tabir edilen yerde Yüksekova Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin caddeyi boşaltmaya kalkışması tepkilere neden oldu. Zabıta ekiplerinin PKK/BDP yandaşlarına yardım edercesine çarşıyı boşalttırmaya çalışması şaşkınlıkla karşılandı.

Vatandaş “Allah Bu Zulmü Kabul Etmesin!”

Duruma tepki gösteren ve isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş; “AKP’yi bahane ederek İslam’ın kutsal değerlerine saldırıyorlar. Kurban Bayramı’nın AKP ile ne işi var. Allah yapılan bu zulmü kabul etmesin” dedi.

Esnaf “Aylardır Bu Günü Bekliyorduk!”

Günler öncesi bayram hazırlığına başladıklarına ifade eden K.S. isimli esnaf ise; “Bu zulmü Allah’a havale ediyoruz. Kaç aydır bu günü bekliyoruz. Her hafta kapattırıyorlar bari bugün yapmasalardı” diyerek çaresizliklerini dile getirdi.

Esnaf ve vatandaşların çaresiz ve öfkeli bir şekilde terk ettiği çarşı merkezinde PKK/BDP yandaşlarının her zaman olduğu gibi yine olay çıkartacağı tahmin ediliyor!

Kaynak: Yüksekova Ajans

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir