• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
12 Saatlik Yol Gitti, Görüşe Alınmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevi`nde bulunan yakınlarını bayram görüşünde görmek için giden bazı hükümlü yakınları görüşe alınmadı. Cezaevi idaresinin mahkumların hakkı olan, aylık açık görüş, 29 Ekim açık görüşü ve Kurban Bayramı görüşünü tek güne ve aynı saate alması nedeniyle bazı hükümlü yakınları yüzlerce kilometre yol kat etmesine rağmen görüş yapamadan geri dönmek zorunda kaldı.

 

Mahkumların hakkı olan 3 görüş günün bir güne indirilmesine tepki gösteren hükümlü yakınları bu uygulamaya isyan etti.

 

Gümüşhane Cezaevinde bulunan yakınlarını ziyaret etmek için 12 saatlik bir yolu kateden A.Rahmen Cens, Gümüşhane Cezaevine üçüncü şahıs olarak, aylık görüşe gittiğini; ancak bayram görüşleri ile diğer görüş günlerinin birleştirilmesinden dolayı üçüncü şahısların görüşe alınmadığının, kendisine söylendiğini ifade ederek yakınlarını ziyaret etmesine müsaade edilmediğini söyledi.

 

Cezaevi müdürü ile durumu görüşmek istediğini; ancak şehir dışında olduğundan görüşemediğini belirten Cens "Cezaevi ikinci müdürüyle görüşmek istedim kendisi de görüşmeye gelmedi" dedi.

 

Bu uygulamanın zulüm olduğunu ifade eden Cens, yakınlarıyla görüşmek için 555 Km yolu 12 saatte kat ettiğini ve görüşemeden dönmek zorunda kaldığını söyledi.

Veysi Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir