• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Mardin`de Gönül Elçileri Hatıra Ormanı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında Mardin`de ağaç dikimi yapıldı.

Kasimiye Medresesi bahçesinde kurulan Mardin Gönül Elçileri Hatıra Ormanı`nda başlatılan ağaç dikimine Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, vali yardımcıları, emniyet müdürü, ilçe kaymakamları, il müftüsü ve vatandaşlar katıldı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 500 kişinin katıldığı “Gönül Elçileri Projesi” kapsamında bin 500 ağaç dikildiğini kaydetti.

Emine Erdoğan himaye edilen 100 bin fidan dikileceğini kaydeden Koçak,  “Bu yıl toplum yararına çalışma programı kapsamında çalışacak 2 bin kardeşimiz yaklaşık 2.7 milyon fidan dikecekler. Biz onunla kalmayıp çalışan arkadaşlarımızın dışında öğrenci, askeri polis ve vatandaşlarımızla beraber 2 milyon fidan daha dikmeyi planlıyoruz. Mardin`de 4.7 milyon hedefimiz var. Yaklaşık 5 bin hektarlık alana tekabül ediyor. Bu Mardin`in çeşitli yerlerinde gerçekleştireceğimiz bir dikim olacak. Mardin`in daha yeşil olmasını oksijenin daha bol olmasını ve yağışlı olmasını sağlayacak ekolojik dengeyi daha iyi tutturacak bir çalışma yapmış olacağız.” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından Vali Koçak ve beraberindekiler ağaç dikti. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir