• DOLAR 32.642
  • EURO 35.166
  • ALTIN 2502.554
  • ...
Dışişleri Bakanlığı`ndan Yemen Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlığın internet sitesinde yapılan açıklamada, Husilerin 2201 sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararını reddederek hükümet kurumlarından çekilmedikleri anımsatılarak, grubun Cumhurbaşkanı Hadi`nin sığındığı Aden kentine yönelik askeri harekat kınandı.

2011`deki Körfez İşbirliği Konseyi Girişimi ile başlayan siyasi sürecin “rayından çıktığını” söyleyen Türk Dışişleri, mevcut durumun “Yemen halkının insani ve ekonomik sorunlarını derinleştireceğini ve bölgede terörist örgütlerin istismar edebileceği bir zemin yaratarak uluslararası barış, istikrar ve güvenliğe tehdit oluşturacağını” ifade etti.

‘Önceden bilgisi verildi`

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Hadi`nin meşruiyetine vurgu yapan açıklamada, Suudi Arabistan`ın Türk makamlarına operasyonu önceden haber verdiği ve Türkiye`nin de operasyonu desteklediği yazıldı.

“Harekatın ülkede ortaya çıkan iç savaş ve kaos tehlikesinin önlenmesine  ve meşru devlet otoritesinin ihya edilmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz” diyen Türk Dışişleri, Husileri ve “dış destekçilerini” Yemen`de barışı tehdit eden davranışlarından vazgeçmeye çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir