• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Diyarbakırlı kadınlara sağlık eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy’un koordinatörlüğünde yapılan ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında kadınlara sağlık eğitimi verildi.

Merkez Sur İlçesi Sur Sosyal Hizmetler Toplum Merkezi Toplantı Salonunda yapılan seminere Vali Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Sur Kaymakamı Memduh Tura ve eşi Gül İlhan Tura, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Doktor İnci Sobi Yavaş ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

“Kadınları bilinçlendirmek istiyoruz”

Diyarbakır’daki kadınları bilinçlendirmek adına bir Kadın Eğitim Projesi başlattıklarını belirten Hülya Aksoy, bu proje ile temel hedeflerinin özellikle kadınları tehdit eden kanserlerin başında gelen meme kanseri hakkında bilgilendirmede bulunmak olduğunu söyledi.

Aksoy, “Sizleri bir araya getirmişken sadece meme kanseri değil; rahim kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, obezite ve bunun dışında kadına şiddet konusuna da ayrıca önem veriyoruz ve sizlerin de bu konuda bilinçlenmenizi istiyoruz. Özellikle üzerinde duracağımız konu kadınların her ay kendi kendilerine meme kanseri muayenesini yapmalarını sağlamaktır. Sizlerden isteğimiz burada öğreneceklerinizi mutlaka uygulayın ve çevrenizde bu konuda eğitimsiz olan kadınlara da yardımcı olarak onların da öğrenmelerini sağlayın.” dedi.

Kadınlar bilgilendirilmeye çalışıldı

Hülya  Aksoy’un konuşmasının ardından bir sunum yapan Halk Sağlığı Müdürlüğünden Doktor Kevser Ateş, Meme Kanseri tanı yöntemleri, Kendi kendine meme muayenesi, Rahim Ağzı Kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirmede bulundu.

Sunumun sonunda ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konusunda video gösterimi yapıldı.

Kadınlar tarafından büyük ilgi gören toplantı, kadınlardan gelen soruların cevaplandırılması sonrası son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir