• DOLAR 32.227
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2449.87
  • ...
Üçüzlerin Ailesi Yardım Bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kültür Mahallesinde kapıcılık yaparak geçimini sağlayan 5 çocuk babası Hasan Yılmaz`ın üçüzleri dünyaya geldi. Maddi durumu kötü olan Yılmaz ailesinin, üçüzlerden sonra ekonomik durumları daha da zorlaştı.

Kültür Mahallesinde bulunan Ege Apartmanının kapıcı dairesinde oturan Yılmaz ailesi, üçüzlerin mama ve çocuk bezi ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Maddi olarak çok zor durumda olduğunu ifade eden Yılmaz, Batman Valiliği yetkililerinden ve hayırseverlerden kendisine yardım eli uzatmalarını istiyor.

Üçüzlerin Gözlerinde Rahatsızlık var
Yeni doğan üçüzler, gözlerinden rahatsız olduğu için Diyarbakır`a hastaneye gitmek zorunda olduğunu belirten Yılmaz, "Üçüzlerimin gözlerinde de sorun olduğundan bir yıla kadar kendilerini Diyarbakır`a hastaneye götürmek zorundayım" dedi.

Diğer çocuklarının da ciddi rahatsızlıkları olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu: " Üç çocuğum okula gidiyor; ancak zeka yetersizliği olduğundan isimlerini dahi yazamıyorlar. Diğer iki çocuğumun da halen altlarını bağlıyoruz" dedi.

Yılmaz, "Asgari ücretten daha az bir maaşla çalışıyorum iki ay önce dünyaya gelen üçüzlerimin masrafı eklenince ne yapacağımı bilemez bir hale geldim" ifadelerini kullandı.

Bir Beşikte Üç Bebek Uyutmaya Çalışıyor
Çocukların annesi Nimet Yılmaz ise, kaç gecedir uyuyamadığını söyleyerek yetkililerin ve hayırseverlerin kendilerine yardım ellerini uzatmalarını istedi. Bir beşikte üç bebek uyutmaya çalışan Yılmaz "Çok zor şartlarda kendilerine bakıyorum. Sabahtan akşama kadar uykusuz kalıyorum." İfadelerini kullandı.

Anne Yılmaz "Beş çocuktan sonra üç çocuğum daha dünyaya geldi. Kendilerini beslemem çok zor oluyor. Sütüm onlara yetmiyor. Mama içinde yeterli paramız yok. Şuan bayram arifesi olmasına rağmen halen kendilerine bayramlık olarak hiç giysi almamışım. Çocuklarımın hiç kıyafetleri yoktur. Çocuklarımın okul kıyafetleri yok, bayramlık kıyafetleri yok. Bunlardan başka bebeklerimin mamaları yok, acıkıp ağlıyorlar. Yetkililerin ve hayırseverlerin bize yardım etmelerini istiyorum." İfadelerini kullandı.

Masum Günaydın-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir