• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
`Elimizde ABD Terörüne Dair 100 Belge Var`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehr Haber Ajansı`nın habere göre, İran`ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Milli Öğrenci günü arifesinde binlerce öğrenci ile yaptığı toplantıda, dünya zorbaları ile savaş günü olarak düzenlenen 13 Aban Milli Öğrenci Günü`nün İran için açısından en önemli günlerden biri olduğunu söyledi.

Hamaney, İmam Humeyni`nin, 13 Aban 1964 tarihinde Amerika`nın İran`daki dokunulmazlıklarına itirazı ve bunlara karşı direnişi sebebiyle Amerikalı casuslarca sürgün edildiğini fakat bu olaydan 15 yıl sonra 1979 yılında İmam Humeyni`nın çocukları olan inkılâp gençlerinin, Tahran`daki Amerikan casusluk yuvasını ele geçirerek, Amerika`yı İran`dan sürdüklerini söyledi.

Ayetullah Hamanei, düşmanların İran`ın uygulanabilir ve sağlam bir yol olan bu yeni siyasi düşüncesinin bir olgu haline dönüşmesinden kaygılandıklarını ve Amerika`nın bu sebeple halk kıyamlarını ve Wall Street hareketini kontrol etmeye çalıştığını, İran aleyhine gülünç senaryo ile İran`ı terörizm ile bağlantı kurmaya çalışmakla mantıksız ve yanlış hareket ettiğini fakat dünyada ilim irfan sahibi olan herkesin bu senaryoyu reddettiğini söyledi.

Ayetullah Hamanei, "Elimizde Amerika`nın İran`da ve Ortadoğu`da terörü ve teröristleri himaye ettiğine dair 100 belge bulunuyor. Dünya kamuoyuna sunduğumuzda, bu belgeler Amerika`nın ve insan hakları iddiacılarının ve terörle savaş iddiacılarının haysiyetlerini yok edecektir." dedi.

İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir