• DOLAR 32.517
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2435.04
  • ...
Şırnak Uludere'de katırlı eylem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Uludere ilçesinde sınır kaçakçılığında kullandığı gerekçesiyle İl arım Müdürlüğü'nün 57 katır için itlaf etme talebinde bulunması ilçe vatandaşları ayağa kaldırdı.

Sabah saatlerinde duruma tepki gösteren Uludereli vatandaşlar, katırları ile beraber Kaymakamlık binasına yürüdü.

Kaymakamlık binası önünde oluşan kalabalık sloganlarla durumu protesto etti. Vatandaşlar Talebin geri çekilmesini isterken, zaman zaman gerginlik yaşandı.

 "Ticaret yapmayalım da çocuklarımız açlıktan mı ölsün?"

İtlaf edilecek katırların içinde kendi katırı bulunan vatandaşlardan Aydın Ürek, bölge vatandaşlarının tek geçim kaynağı olan sınır ticaretine devletin set çekmesine asla izin vermeyeceklerini söyledi.

Ürek, “Devlet bu bölgenin tek geçim kaynağının sınır ticareti olduğunu biliyor. Bu nedenle sudan bahanelerle hayvanlarımızı imha etmek istiyorlar. Benim katırımın 3 ay önce kan örnekleri alındı. Sözde hasta olduğu iddiasıyla itlaf edilecekmiş İl Tarım Müdürlüğü’nün raporu bu yöndeymiş ama aslı astarı yoktur. Madem sınır ticaretini yapmamızı istemiyorlar o zaman bize bir fabrika yapsınlar. Biz ticaret yapmayalım da çocuklarımız açlıktan mı ölsün?" diyerek olaya tepkisini gösterdi.

Grubun Kaymakamlık binası önünde uzun süre durması ve dağılmaması üzerine uyarıda bulunan polis daha sonra gruba gazlı müdahalede bulundu.

Polisin gazlı müdahalesine grup taşla karşılık verince bir polis ile bir gösterici hafif yaralandı.

Uludere Kaymakamı İbrahim Halil Şıvgan’ın protestoculara yönelik yaptığı konuşmanın ardından grup dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir