• DOLAR 34.256
  • EURO 37.583
  • ALTIN 2920.092
  • ...
İsrailden, Filistinlileri `boykot kalkanı` yapma planı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsrail yönetiminin, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin, İsrail'e girişini ve çalışmasını kolaylaştıracak bir takım kararlar aldığı bildirildi.

İsrail devlet radyosunun haberinde, "İsrail Sivil İdaresi Batı Şeria'da ikamet eden Filistinlilere bugün itibarıyla bazı kolaylıklar sağlama yönünde karar aldı.

Bu kolaylıklar kapsamında 55 yaş üstü erkek ve 50 yaş üstü kadınlara izin kağıdı olmaksızın İsrail'e giriş izni verilecek.

Kolaylıklardan biri de 22 yaşını aşmış çalışan evli çiftlere de İsrail'de çalışma izni verilecek" denildi.

KARARLAR İSRAİL MALLARINA BOYKOTU KIRMAYI HEDEFLİYOR

Hamas milletvekillerinden Meryem Salih ise konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu kararın Gazze saldırısının ardından başlayan boykot kampanyasının etkisini hissettirmesi sebebiyle alındığını savundu.

İsrail ekonomisinin boykottan olumsuz etkilendiğine değinen Salih "İsrail, Batı Şeria'daki boykotun etkisini hissetti. Bu kararlarla İsrail mallarına yönelik giderek artan boykotu kırmak hedefleniyor" dedi.

İsrail'in 7 Temmuz'da Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar sonrasında Batı Şeria'daki iş yerleri İsrail ürünlerine yönelik boykot kampanyaları başlatmıştı.

AMAÇ BATI ŞERİA'DAKİ GERGİNLİĞİ HAFİFLETMEK

Filistinli "İsrail uzmanı" Celal Remmane ise İsrail'in bu adımının iki bağlamda ele alınabileceğini ifade etti.

"Birincisi, Batı Şeria'da yaşanan gerginliği yatıştırmak ve İsrail yönetiminin 2015 yılında meydana gelebilecek kendilerine yönelik eylemlerin önünü almak" diyen Remmane ikinci olarak da "İsrail'in kendi ekonomisini güçlendirmeyi ve yeni ufuklar açmayı hedeflediğini" söylemenin mümkün olduğunu dile getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir