• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 [m]Hakkari`de 4.8 Büyüklüğünde Deprem[/m]
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hakkari`de bugün öğle saatlerinde merkez üssü  Çukurca İlçesi`ne bağlı Gündeş Köyü olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem, büyük paniğe neden oldu. 

Van`da 23 Ekim`de meydana gelen 600`den fazla kişinin öldüğü, 4 binden fazla kişinin de yaralandığı depremin yaraları sarılmaya çalışırken, bölge beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Van`da bugün sabah saatlerinden itibaren 2.3 ile 4.8  arasında çok sayıda deprem meydana gelirken, bugün öğle saatlerinde bu kez de Hakkari sallandı. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitütü`snden alınan bilgiye göre, bugün saat 13.43`te merkez üssü Çukurca İlçesi`ne bağlı Gündeş Köyü olan 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntıyla birlikte vatandaşlar kendilerini ev ve işyerlerinden dışarı attı. İlk belirlemelere göre can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem sonrası bir süre dışarda bekleyen vatandaşlar, yeniden evlerine döndü. 

Geçtiğimiz 27 Ekim`de de merkez üssü Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dilekli Köyü olan Richter ölçeğine göre 5.4 büyüklüğündeki deprem meydana gelmiş, büyük korkunun yaşandığı depremde, 3 kişi hafif yaralanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir