• DOLAR 32.391
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2326.742
  • ...
Kurbanlık Hayvan Çok, Alıcı Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşları kurbanlık alma heyecanı sardı. Kurban Bayramı nedeniyle, canlı hayvan borsasının hayvanlarla tıklım tıklım olduğu gözlemlenirken, kurbanlık alıcılarının parmakla sayılacak kadar az olduğu görüldü.

Van depreminin Bayram pazarını etkilediği bu nedenle kurbanlıkların sıkı bir pazarlıkla satıldığı ifade ediliyor.

Batman`da Güneykent Mahallesi yakınında yeni yapılan kurbanlık pazarının sabah saat: 06.00`da kurulup saat 08.00`da sona erdiği ifade edilirken geçen yıllara göre bu yıl kurbanlıklara olan rağbetin az olduğu belirtiliyor.

Hayvan pazarında saman satıcılığı yapan Bahattin Taşan adlı vatandaş, Batmanda hayvan pazarının çok erken saatlerde başladığını ve erken bittiğini belirterek, küçükbaş hayvanların 350- 750 TL arasında büyük baş hayvanlarda ise 1500-5000 TL arasında değiştiğini kaydetti.

Kurbanlık hayvanlar hakkında görüştüğümüz satıcı Abdulkadir Altıok ise; piyasanın çok durgun olduğunu ve hiç kıpırdama olmadığını belirterek şöyle konuştu:
"Hayvanlar çok ucuz; ama piyasa hiç iyi değil. Bu bayramda da fiyatların yükselmesini bekliyorduk ama olmadı. Bütün milletin gözü bu bayramdadır. Kurbanlık hayvanların satımı belli olmuyor. Kurbanlık hayvanların fiyatları kilo ve cinsi bakımından değişiyor. Koyun olsun, keçi olsun, oğlak, dana olsun fiyatları çok değişiktir. Kilo ile satılıyor genelde. Küçükbaş hayvanların canlı halde kilogramları 22-23 TL`dir" dedi.

Kurbanlık hayvan alacak olan Şakir Kalkan adlı vatandaş da; bu yıl kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade ederek "Bir dana alacaktım ama çok pahalı söylediler fiyatı 4 bin TL diye. Bir tane koyun alacağım. Kurban bayramında genelde kilo ile satıyorlar. Kilosu 22-23 TL`den satılıyor. Allah yardımcım olsun" şeklinde konuştu.

Veysi Rüzgar-İLKHA 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir