• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
İslami Davet ve Ziyaretler Konusundaki Sorumluluklarımız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İNZAR DERGİSİ / BAŞYAZI - MART 2015 - 126. SAYI

“Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı bir ümmetsiniz! İyiliği emreder. Kötülükten nehyeder ve Allah`a iman edersiniz!” (Al-i İmran: 110)

Kardeşlerimiz bizim ziyaret konusunu sıklıkla ele aldığımızı bilirler. Ziyaret konusunda kadın erkek, genç yaşlı bütün Müslümanlar olarak seferber olmamız gerekiyor. Şu ayeti kerimedeki öncelikleri dikkate alarak ziyaret programlarımızı tanzim etmeliyiz: “… Ana babaya, akrabaya, yetimlere, miskinlere/yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yandaki arkadaşa, yolda kalmışa… İyilikte bulunun. Şüphesiz Allah, kendini beğenen, çok övünen kimseleri sevmez. “ (Nisa: 36)

İslami daveti götüreceğimiz, saflarımıza katmaya çalışacağımız insanlar içinde öncelikli olanlar kuşkusuz üzerimizde en çok hakları olanlardır. Üzerimizde hakları olanların başında da anne ve babalarımızın geldiği muhakkaktır. Anne ve babalarımızın, İslam cemaatinin rahmet ortamından daha çok istifade etmeleri, duaları ve destekleriyle bizimle beraber olmaları için bütün imkânlarımızı seferber etmemiz gerekir. Eğer anne ve babalarımız mücadele yolunda bizimle beraber değillerse ve bu ayrılıkta bizim kusurumuz varsa, en kısa zamanda bu eksiklerimizi telafi etmeli, onları sevgi ve şefkatle kuşatıp cennete giden yola yöneltmeye çalışmalıyız. Bütün insanlar içinde en öncelikli olarak hayra ve güzelliğe yöneltmemiz gerekenler, kuşkusuz anne ve babalarımızdır.

Anne ve babayla beraber rahmet ortamında bulunmalarını sağlamaya çalışmamız gereken diğer önceliklerimiz ise ...

 

YAZININ TÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir