• DOLAR 32.313
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2412.116
  • ...
DÜ'de 'Töre Cinayetlerinde Çözüm Önerileri' paneli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) tarafından, ‘Töre Cinayetlerinde Gelinen Son Nokta ve Çözüm Önerileri’ adlı panel düzenlendi.

Üniversitenin kongre merkezinde düzenlenen panele, DÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kısa film gösterimiyle başlayan panelde konuşan DÜKSAM Müdürü Prof. Dr. Nuriye Mete, kadına yönelik şiddeti, çözümü gereken önemli bir sorun olarak gördüklerini belirtti.

Töre cinayetlerinin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada önemli bir sorun olarak varlığını sürdürdüğüne işaret eden Mete, “Şiddet, en üst düzeydeki insan hakları ihlali olarak tanımlanır. Töre cinayetleri yalnız ülkemizde değil, tüm dünyada önemli bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Türkiye’de her yıl 200’den fazla kadın töre cinayetlerine kurban gitmekte. Son yıllarda alınan birçok önleyici karara ve yapılan yasal düzenlemelere rağmen bu cinayetlerin halen önlenemiyor oluşu, şiddeti besleyen farklı dinamiklerin olduğunu gösteriyor. Bunun, bugünden yarına çözülecek çok kolay bir sorun olmadığını anlıyoruz. Kadın, erkek veya çocuk olsun, karşıdaki insana bir şiddet uygulanıyorsa bunu hak ihlali olarak görüyoruz.” dedi.

Panel, katılımcıların yaptığı sunumlarla devam etti. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir