• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
HÜDA PAR`dan öldürülen öğrencinin ailesine taziye ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi Kahta ilçe teşkilatından bir heyet, Kırklareli`nin Lüleburgaz ilçesindeki evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kırklareli Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Ramazan Fırat`ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR ilçe teşkilatı kadın kollarından bayanlarından da bulunduğu taziye ziyaretinden Fırat'ın ailesine sabır dileğinde bulunularak teselli verildi.

İlke Haber Ajansına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Kahta ilçe Başkanı Bedir Elçi, “Lüleburgaz MYO öğrencisi Ramazan Fırat'ın hunharca katledildiğini haber almamız üzerine maktulün Mazél (Bölükyayla) beldesinde ikamet eden ailesine taziye ziyaretinde bulunduk. Taziye ziyaretimize İlçe kadın kollarımızdan bayan arkadaşlarımız da eşlik ettiler.

İslami usuller çerçevesinde taziye kurallarına uygun vazifelerimizi yerine getirdikten sonra maktulün aile fertlerinin acısını çok fazla deşmemeye özen göstererek olay hakkında bilgi almaya çalıştık." dedi.

Elçi, aileden aldıkları bilgiler doğrultusunda ailenin talepleriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Gerek konuşmalarımız ve gerekse de gözlemlerimiz neticesinde şu hususları tespit ettik:

- Aile, olayın bir an önce bütün ayrıntıları ile açığa çıkarılmasını istiyor.

- Özellikle hükümetin kendileri ile beklentileri doğrultusunda ilgilenmediklerini ifade ettiler.

- HDP'lilerin acılarını kullanma gayretinde olduklarını, bundan çok büyük bir rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler.

- Yine HDP'li grupların taziye kültürüne uymayan tavırlarından olan rahatsızlıklarını dile getirdiler.

- Meselenin çok fazla dallandırılıp budaklandırılmadan faillerin ve olayın gerçek nedeninin ortaya çıkarılmasına yoğunlaşılması gerektiğini ifade ettiler."

Elçi, Kahta HÜDA PAR teşkilatı olarak gördükleri eksiklikleri ve taleplerini de şöyle sıraladı:

- Hükümetin bu barbarca saldırı karşısında yeteri kadar duyarlı davranmadığını, aileyi tatmin edecek bir bilgilendirmede bulunmadığını,

- HDP'li grupların bu acıdan politik bir rant devşirme gayretinde olduğunu,

- Yöre halkının bu olayın merkez medya ve yetkililer nezdinde çok fazla gündem edilmediğine dair şikayette bulunduğunu tespit etmiş bulunmaktayız.

Belirsizliklerin giderilmesi, ailenin acısının dinmesi ve art niyetli grupların olayı grupsal çıkarları doğrultusunda kullanmalarının önüne geçilmesi için olayın bütün ayrıntıları ile açığa çıkarılması zaruret arz etmektedir.

Başta maktulün ailesi olmak üzere kamuoyunun bu doğrultuda bilgilendirilmesinin ihmal edilmemesi gerekir." dedi.   (Mehmet Eren - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir