• DOLAR 32.47
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2447
  • ...
Verilen Maddi Yardım Sözlerinin Çoğu Tv`de Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van yıkıldı, vatandaşlar yardım için yarıştı. En büyük iyilik hareketi ise ekranlardaydı.

Geçen çarşamba günü "Van İçin Tek Yürek" adlı bir program yapıldı. Program, 19 TV`de ortak olarak yayınlandı. Beyazıt Öztürk ve Şebnem Sunar Küçük`ün sunduğu programa para yağdı. Ünlüler vatandaşların bağışlarını telefon ile aldı. Telefonla canlı yayına bağlanan bazı işadamları ise "dudak uçuklatan" vaatleri ekranda saydı. Ve gecenin sonunda tam 62 milyon TL nakit yardım toplandı. Ancak `programa katılıp yardımda bulunan isimler, aradan geçen 5 güne rağ en paraları bankaya ulaştırmadı! 62 milyon TL`nin sadece 20 milyon TL`si toplandı. Ekranda para yağdıran uyanıklar, sadece şirketlerinin reklamını yaptı.

DAHA ÖNCE TAHMİN EDİLİYORDU

Daha Akşam Gazetesi yazarı Ali Saydam, bu konuyla ilgili bu yazıyı yazmıştı:

"Bu `uyanık` sosyopat türü, kendi arasında ikiye ayrılıyor: Bağış yapıp bunu her TV kanalına bağlanıp ayrı ayrı bağışlarmış gibi `anonslayanlar` ve aslında verdikleri sözü zaten daha işin başından itibaren gerçekleştirmeyi bir an bile akıllarından geçirmemiş olanlar...

Düşünebiliyor musunuz, çarşamba akşamı müthiş bir toplumsal mutabakatla gerçekleştirilmiş bağış kampanyasında toplanan yaklaşık 70 milyonun en az 20 milyonu toplanamayacak. Bir süre TV`den arayıp, `Lütfen ödeyin!` falan diye asılıyorlarmış. Sonra onlar da bırakıyorlarmış ipin ucunu... "

Takvim

Bu haberler de ilginizi çekebilir