• DOLAR 32.345
  • EURO 35.135
  • ALTIN 2302.751
  • ...
Vefalı Depremzedeye Evini Verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Van’daki depremzedenin, yardım kolisiyle gelen nevresim içinde bulduğu 5 bin lira, sahibi Cemil Metin’e teslim edildi. Parayı teslim alan Metin, “Mebla belki küçük ama mesajı çok büyük oldu." dedi.

Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremden sonra, Türkiye’nin dört bir yanından bölgeye yardım eli uzandı. Silivri’de diş hekimliği yapan Cemil Metin ve eşi Şükriye Metin, depremzedeler için bir yardım kolisi hazırladı. Depremde evlerini kaybedenler için nevresim de gönderen Şükriye Metin, eşinin kitap baskısı için nevresimin içine sakladığı 5 bin lirayı yanlışlıkla depremzedelere gönderdi. Yardım malzemeleriyle birlikte yanlışlıkla gelen 5 bin lirayı bulan Van`lı depremzede de parayı sahibine gönderilmek üzere yetkililere teslim etti.

Van`lı depremzede tarafından iade edilen para, düzenlenen programla sahibine teslim edildi. Silivri`de diş hekimliği yapan Cemil 5 bin lirasını teslim aldı. Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezine gelen diş hekimi Cemil Metin, Belediye başkanı Hasan Akgün ve meclis üyesi Coşkun Tanış’ın da hazır bulunduğu törende parasını teslim aldı.

MEBLA KÜÇÜK AMA VERDİĞİ MESAJ ÇOK BÜYÜK
Yaşanan olaydan çok etkilendiğini belirten diş hekimi Cemil Metin, paranın küçük bir mebla olduğunu ancak mesajın büyük olduğunu belirterek, “Mebla küçük ama verdiği mesaj büyük olduğu için önemli bir haber. İşte Trakyalı bir kardeşiniz doğudaki depremzedelere küçük bir koli hazırlıyor. Orada kitap baskısı için ayrılan para eşim yanlışlıkla gönderiyor. Basacağım kitap için matbaa parasıydı. Onu oradaki depremzede vatandaş alıyor. Ve bakıyor ki nevresimin arasında para var bu yanlışlıkla konulmuştur iade ediyor. Burada Anadolu insanının ne kadar dürüst iyi niyetli iyi ahlaklı dinine ve vatanına sahip çıktığının göstergesindir. Gerçi bu çok zor şartlar altındaki bu vatandaşımızın bu davranışı yağma iddialarına karşı çok önemli bir insanlık mesajıdır." şeklinde konuştu.

"PARAYI İADE EDEN DEPREMZEDEYE EVİMİ TAHSİS EDECEĞİM"
Malkara’da bulunan 2 katlı bahçeli evini depremzede vatandaşa tahsis etmek istediğini belirten Cemil Metin, ayrıca parasını iade eden kişiyle kardeş aile olmak istediğini dile getirdi. Babasının da olaydan çok etkilendiğini ve bu fikri kendisine söylediğini belirten Metin, “Babam aradı çok güzel oldu dedi. O aileyle tanış ve kardeş ailemiz olsun dedi. Malkara‘da iki katlı bir evimiz var. Onlara tahsis etmek istiyoruz. İstedikleri kadar evin içinde kalabilirler ve her türlü ihtiyaçlarını biz karşılayacağız." diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir