• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Ablası tarafından yakıldığı iddia edilen kızın yakınları konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bugün Tarsus’ta yaşanan olayda, genç bir kızın ablası tarafından üzerine benzin dökülerek yakıldığı ileri sürüldü. Olaydan sonra aile bireyleri, yaşadıkları bu acı durum ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundular.

Yaşadığı olay sebebiyle üzerindeki şoku atamayan anne Fatma Ersöz (49), gazeteciler yaptığı açıklamada, “Ayşe kaçmıştı işte, barışalım diye çağırdı. Bilmiyorum, yani içerde bir anda şey yaptı işte. Biz öteki odadaydık, o ikisi aynı odadaydı, gel seni ağabeyinle konuşturacağım dedi. O arada kapıyı da kilitlemiş. Ben ateş püskürünce haberim oldu. Evde bulunanlar da müdahale etti.” dedi.

“Haberin olsun ben kardeşimi affettim,  akşam bize gelecekler, konuşacağız”

Olay anında ev de bulunanlardan,  Elif Keser’in eşinin amcasının oğlu Mehmet Ali Keser ise “Elif Keser’in kız kardeşi Ayşe Ersöz sevdiği birisi ile kaçtı. Elif Keser bu süreçte biraz sinirli, baya bir sinirli tavırlar gösteriyordu. Biz de akrabası olduğumuzdan dolayı, sevmiştir, kaçmıştır olayın üzerini örtelim barışın şeklinde bu yönde baya bir telkinimiz oldu. Hiç söz dinlemiyor bir hale bürünmüştü. Ben kendisi ile tekrar bir daha konuştum. Baktım söz anlatamıyorum, eve gittim. Dün ikindide beni aradı, bu gün muhtarla da görüştüm, senin de haberin olsun ben kardeşimi affettim  akşam bize gelecekler konuşacağız, dedi. İyi dedim, bende sevindim ve akşam eve gittim içerde öyle kötü bir hava yoktu. Oturduk beraber konuşmaya başladık. Elif o ara odadan çıktı ve az sonra geri gelerek kız kardeşine dönerek, kardeşinle konuşur musun, telefonda dedi. O da konuşurum abla dedi. Askerde kardeşi var, Zafer. Çıktılar biz içerde sohbetimize devam ediyorduk.” diyerek yaşananları anlattı.

“Orada benzin bidonu vardı, sigarayı oraya koymuşum yanlışlıkla, o patladı”

Hâlâ olay anının etkisinde olduğu gözlenen Keser, şöyle devam etti: “Sonradan bir patlama mı diyeyim, bir uğultumu diyeyim, gürültümü diyeyim, ben dedim ev mi göçtü acaba. Hemen dışarı fırladık, zaten evin içinde 15 kişi filan vardı, çocuklar filan vardı. İçerden dumanların çıktığını görünce, hemen çocukları aldım, kapıları açıp çocukların bazılarını dışarı fırlattım.  O arada yatak odasının kapısı açıldı bir alev topu. Yani biz içeride o ana kadar ne olduğunu bilmiyorduk, bir alev topu, o arada kızın kayınbabası bir örtü müydü artık halı mıydı bir şeyler attı üzerine yine yanıyordu. Hortum çekildi, su filan sıktılar. Ondan sonra Elif’te dışardaydı. Elif’te yaralanmıştı biraz, ben 112’yi aradım hemen. Ondan sonra Elif yanıma geri geldi. Mehmet Ali beni koru dedi. Kız ne oldu dedim içerde? Dedi orada benzin bidonu vardı, sigarayı oraya koymuşum yanlışlıkla, o patladı. Biz de ambulansı aradık. Ambulans geldi önce Ayşe Ersöz’ü gönderdik çünkü Ayşe çok yanmış yani kömüre dönmüş bir hali vardı. O sıra öbür ambulans ile diğer yaralıları gönderdik. Sonra Jandarma geldi, olay yeri inceleme geldi, gereken incelemeleri yaptı.”

Yaşanan olayda feci şekilde yanan Ayşe Ersöz çağrılan ambulansla önce Tarsus Devlet Hastanesine, ardından Mersin Devlet hastanesine ve ardından ambulans uçakla İzmir’e götürülerek tedavi altına alındı.

Ayşe Ersöz’ün hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, olayda hafif şekilde yanarak yaralanan abla Elif Keser, Tedavi için Adana’ya sevk edildi. Yine hafif şekilde yanan başka biri de Tarsus Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Jandarmanın meydana gelen olayla ilgili geniş çaplı soruşma başlattığı öğrenildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir