• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
ABD Genel Kurmay Başkanı Irak`ta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BAĞDAT - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey ile bir süre görüştü.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İbadi, Dempsey ve beraberindeki heyeti, "Yeşil Bölge'deki" ofisinde kabul etti. İbadi ile Dempsey, Irak'taki güvenlik ve siyasi gelişmeleri ele aldı. Ayrıca Tikrit, Enbar'ın batısı, Felluce'nin doğusundaki DAİŞ ile güvenlik güçleri arasında devam eden çatışmalar, Iraklı güçlerin silahlandırılması ve donatılması konusu da değerlendirdi.

DAİŞ'in elindeki bölgeleri geri aldıktan sonra ABD tarafından yapılacak insani yardım konularının da konuşulduğu İbadi ve Dempsey görüşmesinde, Musul'un kurtarılması konusu da konuşuldu.

Açıklamada sözlerine yer verilen İbadi, "Uluslararası toplumun Irak güvenlik güçlerine eğitim ve silahlandırma konusundaki desteğinin devamı çok önemli. Güçlerimiz, bölge ve dünya için tehdit oluşturan DAİŞ'e karşı ciddi başarılar elde ediyor. Teröristlerin Irak'a akışını durdurulması, kökünün kazılması ve finansmanın kesilmesi halinde DAİŞ'i yakında bitirebilmemize yardımcı olacak" diye konuştu.

Iraklı Başbakan İbadi ve Dempsey görüşmesinde ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones de hazır bulundu.

Bugün sabah saatlerinde "sürpriz" bir şekilde Bağdat'a gelen Dempsey, en son geçtiğimiz yıl 15 Kasım tarihinde Irak'ı ziyaret etmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir