• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Muş Selam-Der `den Kardeşlik Futbol Turnuvası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Selam-Der tarafından düzenlenen Kardeşlik Futbol Turnuvasının  koordinatörü Aydın Demir, amaçlarının futbol gibi sportif aktivitelerle gençleri  kaynaştırmak olduğunu söyledi.

Futbol turnuvasında 20 takımın olduğu ifade eden Aydın Demir, “ Turnuvamızda herhangi bir yaş sınırı yok. Kendini genç hisseden tüm kardeşlerimize kapımız açıktır. Turnuvada 18`lik gençte, 50`lik amcalarımız da var. Bu da bizim birlik ve beraberliğimizin bir göstergesidir ”dedi.

“İnsanoğlu, dini ve kitabının fanatiği olmalıdır”

Amaçlarının futbol gibi sportif aktivitelerle gençleri  kaynaştırmak  olduğunu belirten Demir, “Bu tarz etkinlikler,  İslami bir adap ile yapıldığı zaman ne kadar keyifli olduğunu görüyoruz.  İnsanoğlu bunun daha ilerisini düşündüğü zaman ise, kendi fanatiği olması gereken, dininin ve kitabının olmasını fark edebilmeleri için bu tür bir turnuva düzenlemeye karar verdik. Amacımız, köylerde bulunan kardeşlerimizin ve merkezde bulunan yaşlı- genç kardeşlerimizin birbirlerini tanıması ve vahdet bilincinin oluşmasıdır.” şeklinde konuştu.

Son olarak Demir, “Bu tür etkinlikler her ilde yapılmalı. Sonuçta Müslümanların çoğunlukta  olduğu bir coğrafyada taşıyoruz. Ve din kardeşlerimiz ile tanışıp, kaynaşmak gerekiyor. Ancak toplumun düzelebilmesi için, bir araya gelmeliyiz. Çağımızın en büyük problemlerinden biri olan bireyselliğin önüne geçilebilmesi adına, böyle etkinliklerin yapılması önemlidir” diye konuştu. (Sezer Özer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir