• DOLAR 32.505
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2494.178
  • ...
SON DAKİKA
2010 KPSS soruları Messenger`dan 43 kişiye gönderilmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

B.K'nin bilişim uzmanları tarafından incelenen bilgisayarında, sınavda başarılı olan 43 kişiyle bağlantısı ortaya çıktı. Savcılık bu kişilerin de ifadelerine başvuracak.

TÜBİTAK tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, B.K'nin, 2010 KPSS sorularını gönderdiği öğretmen B.S, soruları şahsi bilgisayarına indirdiği kuyumcu M.S.İ'nin yanı sıra, sınava giren ve yüksek puan alan 43 kişiyle e-mail trafiği tespit edildi.

Koşucu'nun bilgisayarında, online sohbet programı 'messenger'da kayıtlı kişilerin 43'ünün sınavda 100 ve üzeri soruyu doğru cevaplayan şüpheli grupta olduğu tespit edildi.

Görüşmelerde KPSS ve sınava ilişkin de yazışmaların olduğu belirlendi.

Savcılık, TÜBİTAK bilirkişi raporunun yanı sıra elde edilen verilerin incelenmesi için çeşitli üniversitelerden 3 bilim insanından inceleme talep etti.

B.K'nin ise yurtdışına çıktığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında; soruların sızdırıldığı yer olan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin paralel devlet yapılanmasının merkezi olduğunun tespit edildiği de ifade edildi.

2010 KPSS sorularının çalınmasına yönelik soruşturmada sona gelindiği öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından hazırlanan iddianamenin önümüzdeki günlerde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulması bekleniyor.

Kaynak: Sabah

Bu haberler de ilginizi çekebilir