• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bu ülkede Türk Irkçılığı sorunu var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürt Meselesine İslami Çözüm çalıştayının ikinci günü oturumu, bu gün saat 10.00da başladı. Programa konuk olarak katılan TRT Kurdi Genel Koordinatörü Mustafa Ekici, Kıbrıs Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay ve Gazeteci yazar Ergün Yıldırım birer selamlama konuşması yaparak panel öncesi duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

İhvan Der başkanı Hüseyin Solmuş`un moderatörlüğünde başlayan panele konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş yaptığı sunumunda, Kürdistan coğrafyasının bu güne kadar İslam adına ortaya en değerli eserleri ortaya koyan en kadim bölgelerden biri olduğunu ifade etti.

“100 yıla yakın bir süredir durmadan mağdur ediliyor bu halk”

Bu ibareyi konuşmasının ve kullanmasının çok önemli bir sebebi olduğunu belirten Göktaş hoca sözlerine şöyle devam etti.

“Bunu şunu için söylüyorum. Bu Hizbullah nerden çıktı diyenlere aslında bu dediklerim bir cevaptır. Kemalizm bu toplumun üzerinden silindir gibi geçti. Bu toplum darbeler gördü. 100 yıla yakın bir süredir durmadan mağdur ediliyor bu halk. Eğer böyle bir coğrafyada, bu Müslüman halk ve bu kadar ilmi bir birikimi olan kardeşlerimiz zulme karşı, İslam adına eğer bir örgüt bile çıkaramamışsa aslında o zaman bu kardeşlerimizin kınanması gerekmez miydi? Bu topraklarda eğer ‘nereden çıktı?` denilecekse, asıl bu sorunun PKK için kullanılması gerekmez mi?”

“Kemalizm`in yegâne ürünü bu ülkede PKK`dir”

Bu coğrafyada asıl problemin Kemalizm ile beraber başladığını ve bu ülkenin yegane sorunu Türk milliyetçiliği olduğunu söyleyen Göktaş, bu ülkede sadece bir ırkçılığın yaşandığını ve bu sorunun da Türk ırkçılığı olduğunu söyledi.

Göktaş Hoca, “Kemalizm`in yegâne ürünü bu ülkede PKK`dir. Bu ülkede Kemalizm ve PKK`nin bu halka maliyeti ise 50 bin ölü ve 500 milyar dolar zarardır.” İfadelerini kullandı.  

“Bu halka darbe vuruldu”

Kemalizm mağdurlarının bu ülkede sadece Kürtler olmadığını, Türklerinde bu konuda çok büyük bir ızdıraba maruz kaldığını belirten Göktaş Hoca, gösterilen bu tepkilerden dolayı birçok mazlum Türkü`nde idam edildiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Göktaş Hoca, “Kemalizm`in bu topraklarda bu güne kadar bu halka yapılan en büyük zulüm çocuklarımıza okutulan öğrenci andı idi. Hükümete sesleniyorum. Bu insanlar mağdur edildiler. Bu halka darbe vuruldu. Bu halkın bu sorunları halen devam ediyor. Bunları görmek ve oluşan ızdırabı tedavi etmelisin. Bu ırkçılık anayasadan da silinsin. Hükümete rica ediyorum.” çağrısında bulundu.

“Masada bir tarafta PKK bir tarafta Hizbullah olacak”

Bir çağrısının da Müslüman kardeşlerine olduğunu belirten Göktaş Hoca, “Kardeşlerimizden istirham ediyorum” diyerek tüm İslami camialara bir çağrıda bulundu.

Türkiye de 2000`li yıllarda Hizbullah camiasına büyük bir zulüm yapıldığını ve çok kısa bir sürede bu topraklarda 25 bin insanın İslami kimliklerinden dolayı gözaltına alınarak çok ağır işkencelerden geçirildiğini belirten Göktaş hoca sözlerini şöyle bitirdi.

“Ancak bunu ajite etmek için söylemiyorum. Sevinin ki bu günde İslam için bedel ödeyen böyle ağabeylerimiz kardeşlerimiz var. Bir isteğimiz var. ‘Bu camia çok büyük de gelin buraya girin` demiyorum. Şunu diyorum. Müslüman kardeşlerimize eğer bir saldırı olursa ‘yanınızdayız` deyin. Acaba çok mu bir şey istiyoruz? Eğer bizim yanımızda olur ve ağabeyimiz olarak bir duruş sergilerseniz, o zaman masada bir tarafta PKK bir tarafta Hizbullah olacak ve onlara sizden farklı düşünen kişilere karşı saygı duyacak ve buraya imza atacaksınız deme gücü ortaya çıkacak. Ve inanın, sorun o gün bitmiş olacaktır.”

Son olarak PKK`ye seslenen Göktaş hoca sözlerini şöyle bitirdi:

“Yıllardır Kürt halkının Kemalizm`den yediği tokatlar yetmiyor mu ki,  sizler bu gün Kemalizm`in kötü bir kopyası oluyorsunuz da bu mazlum halka yine bu ızdırabı çektiriyorusunuz?” 

(Fikret Özkan  - Zeki Aygur / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir