• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
İstanbul hava durumu haftasonu hava nasıl olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul hava durumu raporu, Ankara, İzmir, İstanbul yol ve hava durumu raporu nasıl olacak? Meteoroloji'den alınan bilgiye göre; hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ile 8 derece artması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya ile Çanakkale`nin batı ilçelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya ile Çanakkale`nin batı ilçelerinin yağmurlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 3 ile 8 derece artması bekleniyor.

Rüzgarın ise, kuzey ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, güneybatı bölgelerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege`de kuvvetli olarak (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 17
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu 16
İzmir: Parçalı yer yer çok bulutlu 20
Adana: Az bulutlu 22
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 16
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 14
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 3
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 14

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiğini açıkladı. Yarın öğleden sonra fırtına, pazar günü ise Trakya'da kar ve karla karışık yağmur görülecek.

TRAKYA İLE KIYI EGE`DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğü,  yarın Marmara`nın batısı ve Kıyı Ege`de görülecek yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Çanakkale illeri ile İzmir, Aydın ve Balıkesir`in kıyı ilçelerinde ve Tekirdağ`ın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmasının beklendiğini açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan uyarıda şöyle denildi:  

Batı Karadeniz'de: rüzgarın Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına, doğusunda 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Pazartesi günü (09.03.2015) ilk saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara'da: rüzgarın Cumartesi(07.03.2015) günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Pazar günü (08.03.2015) öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir