• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
Hilafet Konferansı İstanbul'da gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hizb-ut Tahrir / Türkiye Vilayeti tarafından 3-10 Mart tarihleri arasında Allah’ın lütfu ve yardımı, Müslümanların teveccüh ve gayretleriyle başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.  

Konferansın, Hilafet’in ilga edildiği 3 Mart tarihinde, Hilafet’in son merkezi olan İstanbul’da ve başkanlık sisteminin hummalı bir şekilde tartışıldığı bir dönemde düzenlenmesi, dikkatlerden kaçmazken,  ulusal ve yerel medya da yer buldu.  

Yurt içinden ve dışından konukların yoğun olarak katıldığı konferansta, yüzlerce davetli konferans salonuna sığmayınca, fuaye alanlarından konferansı takip etmek zorunda kaldı.

Kur’an’ı Kerim tilaveti ile  başlayan konferans, Hizb-ut Tahrir’in Emiri, Celil Âlim Ata b. Halil Ebu’r Raşta’nın konferansa özel olarak gönderdiği mesajının okunmasıyla devam etti.

Ebu’r Raşta’nın mesajında, “Hilafet’in Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunu belirttikten sonra, hakiki Hilafet ile sahtesinin birbirinden ayrılması gerektiğine işaret ederek: “Gerçek Hilâfet meçhul değildir. Rasûlullah’ın (sav) beyan ettiği ve onun ardından gelen Raşid Halifelerin üzerinde yürüdüğü seçkin bir nizamdır. Hilâfet, imparatorluk veya krallık olmadığı gibi, cumhuriyet rejimine göre parlamenter veya başkanlık da değildir. Hilâfet, ne Allah’tan başkasının kanun koyduğu demokrasi veya diktatörlük, ne de beşeri sistemlerden herhangi birisi değildir. Hilâfet, kanları, namusları ve malları koruyup zimmete vefa gösterendir. Baskı ve zor kullanarak değil, rıza ve serbest irade ile biat alır. İnsanlar, korkarak ve endişe ile değil, güven içinde ona göçerler.” İfadeleri yer aldı. 

Ardından konferansı izlemek üzere gelen İLKAV Başkanı Mehmet Pamak, Mazlum-Der Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, İmkân-Der Genel Başkanı Murat Özer, Kalem Der Başkanı Ahmet Kalkan ve Özbek asıllı Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Bürosu üyesi İslam Ebu Halil birer selamlama konuşmaları yaparak, Hilafet’in önemini ve yeniden ikamesinin gerekliliğinden söz ettiler.

Konferansın son bölümünde ise Abdullah İmamoğlu Hoca, yaptığı duayla herkese çok duygusal bir atmosfer yaşattı.

Konferansta yapılan konuşmaların metinleri, bu ay Hilafet özel sayısı ile çıkacak olan Köklü Değişim Dergisinde yayınlanacağı bildirildi.      (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir