• DOLAR 32.203
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2500.352
  • ...
Ceylanpınar halkı sınıra yakın çatışmalardan  tedirgin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye’nin  Rasulayın ilçesine bağlı Tel Tamır bölgesinde IŞİD ile YPG güçleri arasında şiddetli çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.  YPG birliklerin hakim olduğu Tel Tamır bölgesine IŞİD  güçleri saldırıya geçti.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Tel Tamır bölgesinde zaman zaman meydana gelen  büyük patlamalar  Ceylanpınar ilçesinden de duyulmakta. Çatışmaların Ceylanpınar ilçesin de sıçramasından korkan ilçe halkı büyük panik içerisinde.

“IŞİD’ten dolayı kaygılıyız”

Ceylanpınar ‘da  şuan hem sosyal, maddi, manevi ve psikolojik olarak etkilendiğini belirten Ercan Turgay adlı ilçe sakini, “Karşımızda bulunan Rasulayn ilçesindeki akrabalarımız için endişeleniyoruz. Ceylanpınar halkı olarak dilken üzerindeyiz. Devlet yetkililerin bu konuda bizleri aydınlatması lazım. IŞİD ile YPG  şu anda Rasulayn’e 15 kilometre yakınında çatıştığını duyduk, eğer bu haberler doğru ise, insanların can güvenliği tehlikede demektir. Suriye’de şu anda çatışmalar var insanlar, çocuklar öldürülüyor ve büyük bir göç dalgası var. Ceylanpınar‘da da şu an hem sosyal, maddi, manevi ve psikolojik olarak bizi etkiliyor. Ailelerimizin çocuklarımızın kaygıları, tedirginlikleri var. Kimse rahat yatağında uyuyamıyor, her an ölüm tehlikesi var. Gecen yıl 5 kişi hayatını kaybetmişti. Hala onların acısı sıcak bu şekilde günler geçiriyoruz” dedi.

‘Bu savaştan bıktık’

Suriye’deki savaştan dolayı Ceylanpınar’a geldiğini söyleyen Rami El Hasan adlı Suriyeli mülteci ise, “ Kobani’de  IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalardan sonra, Rasulayn’e de 15 kilometre yaklaştıkları söyleniyor.  Akrabalarımız, dostlarımız hepsi orda. Onlar için endişeleniyoruz. Biz de ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Oraya gidiyoruz savaştan dolayı tekrar gelmek zorunda kalıyoruz. Burada da geçimimiz zor oluyor. Çünkü her şeyimizi orda bıraktık .Artık bu savaşın bitmesini,  insanlarımızın ülkelerine, evlerine dönmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.   (Mustafa Kaynak –İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir