• DOLAR 32.236
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2412.192
  • ...
Şanlıurfalılar şehitleri anmaya hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şubat ayının son günlerinin yaşandığı bugünlerde yurdun birçok bölgesinde İslami STK`ların İslam şehitlerini anma ve anlama etkinlikleri devam ediyor. Birçok STK`yı bünyesinde bulunduran Peygamber Sevdalıları Platformu, birçok ilde olduğu gibi Şanlıurfa`da da Şehadet Gecesi etkinliği düzenlemeye hazırlanıyor.

Şair Nabi Kültür Merkezinde 26 Şubat (yarın) saat: 19.00`da düzenlenecek olan etkinliğe tüm Şanlıurfalıları davet eden platform, programa davet için bastırdığı el ilanlarını halka dağıttı. Doğru Haber Gazetesi yazarlarından Mehmet Göktaş`ın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte ayrıca ilahi sanatçılarından Özcan`ın şehitlerle ilgili ilahiler seslendireceği belirtildi.

Şubat ayının İslam ümmeti için ayrı bir önemi olduğunu söyleyen Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İ. Halil Göven, şöyle konuştu: “İslam ümmetinin yetiştirdiği çok önemli şahsiyetler hep Şubat ayında şehit edilmişlerdir. O yüzden bu ayın bizim için çok büyük bir önemi vardır. İslam`a göre şehadet ölüm değil diriliş olduğuna göre bu ay Müslümanların dirildiği bir aydır. Çünkü şehitler, İslam davası uğruna mübarek kanlarını dökerek İslam ümmetini gaflet uykusundan uyandırmışlardır. Bizler bu ayda şehadeti bir daha hatırlamak, şehitlerimizi anmak ve anlamak için bu etkinliği düzenleyeceğiz. Tüm Müslüman kardeşlerimizi etkinliğimize davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir