• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Baykal, Ulan Sözü İçin Özür Diledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, memleketi Antalya`da bir sohbet toplantısı sırasında sarf ettiği, "ulan" ifadesi için özür diledi.

Baykal, "Bu ifade yanlış olmuştur. Kamuoyumuzdan özür diliyorum bu ifade dolayısıyla" diye konuştu. Baykal siyasette üslubun önemli olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aile sigortası için gerekli kaynağı nereden bulacağı sorusuna Baykal, “Ulan senin haram yediğin paraları kesecek, onları millete ayıracak” sözleriyle yanıt vermişti.

Erdoğan da bugün grup toplantısında bu sözlerle ilgili, "Eski Genel Başkanı hepinizin malumudur, milletin de malumudur. Biliyorsunuz, malum Genel Başkana neden, niçin böyle bir görevi devretmek zorunda kaldığı ortada. Tabii O`na kalsa devretmeyecekti de işte durum oldu. Şimdi kendisine bir güç devşirebilmek için şahsıma bakıyorsunuz `ulan, mulan` gibi ifadelerle hakaret ediyor. Benim kalkıp da senin seviyene inmek gibi bir derdim yok.

Zaten bu siyasette milletim, her zaman sana tokadı attı. Milletimin tokadıyla kalmadı, en sonunda partinde düne kadar yanında olanlar da sana tokadı attı. En yakınında olan, ziyaretine gelip `ben siyasette yokum` diyen de yanından ayrılıp açıklamayı yaptı, ertesi gün `Genel Başkanlığa adayım` dedi. O da sana bir tokat attı ama şimdi maşallah boy boy resimler çektiriyorlar, beraber kurdeleler kesiyorlar. Adaylığı garantiye almak istiyor herhalde. Şimdi böyle bir durum var ama onun da kararını Parti Meclisi verecek." yorumu yaptı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir